Ινδία: Σε θάνατο ο δολοφόνος με το… λεωφορείο

21:39 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Δικαστήριο της Ινδίας καταδίκασε σήμερα σε θάνατο έναν οδηγό λεωφορείου ο οποίος είχε προκαλέσει σειρά τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία έχασαν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 37, πέφτοντας εκ προθέσεως με το όχημά του πάνω σε άλλα αυτοκίνητα και πεζούς τον Ιανουάριο του 2012.

Ο 39χρονος Σάντος Μάνε προκάλεσε μια σειρά αλλεπάλληλων δυστυχημάτων μέσα σε 45 λεπτά, κατά την διάρκεια της μεγάλης πρωινής κίνησης στην πόλη Πούνε, στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό που πρόβαλαν οι συνήγοροι του περί ψυχικής διαταραχής, κρίνοντας

ότι διέπραξε τα εγκλήματα έχοντας σώας τας φρένας και γνώριζε τις συνέπειες των πράξεών του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Ο Μάνε καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών διότι το έγκλημά του εντάχθηκε στην κατηγορία των ιδιαζόντως ειδεχθών και των “πιο σπάνιων”. Κατηγορείτο για φόνο, απόπειρα φόνου και πρόκληση εκτεταμένων υλικών ζημιών.

«Ο κατηγορούμενος τέλεσε εννέα ανθρωποκτονίες κατευθύνοντας το όχημα με επικίνδυνο τρόπο ενσυνείδητα, γνωρίζοντας ότι η πράξη του προκαλούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τρίτων και ότι θα προκαλούσε θανάτους και σοβαρές σωματικές βλάβες», φέρεται να είπε διαβάζοντας την απόφαση ο δικαστής Τζ. Κ. Σεβάλ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN.

Ο συνήγορος του οδηγού Νταναντζέι Μάνε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υποβάλλει έφεση. Ο οδηγός, που εργαζόταν στο υπουργείο Μεταφορών του κρατιδίου, είχε ζητήσει να μειωθούν οι ώρες που εργαζόταν το βράδυ πριν προβεί στο έγκλημα. Το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης οδηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα