Ημέρα Ποίησης στο Μέγαρο Μουσικής

Το αφιέρωμα «Μεγάλη Ημέρα της Ποίησης» χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη (ώρα έναρξης: 11.30), θα ακουστούν τα «Τραγούδια για παιδιά» της Τατιάνας Ζωγράφου και του Πέτρου Περάκη, δύο καταξιωμένων συνθετών της «μετα – λιλιπουπόλειας» γενιάς. Στη δεύτερη (ώρα έναρξης: 18.00), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις παράλληλες απογευματινές εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Έξι ποιητές συνομιλούν με τη μουσική», οι οποίες θα διεξάγονται ταυτόχρονα στις αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας.

Το βράδυ (ώρα: 20.30), θα ακολουθήσει η συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις: Τραγούδια

για φωνή και πιάνο», με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, τη Σαβίνα Γιαννάτου και την πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου. Το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ολοκληρωθεί με τη διπλή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα (18 και 19 Μαρτίου), με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενός συνθέτη που, μέσα από τη μουσική του, συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρύτερη διάδοση της ελληνικής ποίησης σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων για την απογευματινή εκδήλωση «Έξι ποιητές συνομιλούν με τη μουσική», στις αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας: 16 και 25 ευρώ, ειδικές τιμές: 6 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10 ευρώ (65+, πολύτεκνοι). Το κοινό έχει τη δυνατότητα με το ίδιο εισιτήριο να μετακινείται στις δύο αίθουσες, μόνο στα κοινά ενδιάμεσα διαλείμματα. Τιμές εισιτηρίων για τη βραδινή συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις: Τραγούδια για φωνή και πιάνο», στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης: 30, 22, 15, 9 ευρώ, ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα