ΙΚΑ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δεν υπάρχει κίνδυνος μη καταβολής των συντάξεων σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία βέβαια παραδέχεται τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ταμείο λόγω της ύφεσης.

«Η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα των δύο τελευταίων ημερών, που αφορούν την οικονομική κατάσταση του ταμείου,  η διοίκηση δεν διαψεύδει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην

οποία βρίσκεται το Ίδρυμα. Αναγνωρίζει  ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα δυσχεραίνουν εκ των πραγμάτων την οικονομική κατάσταση του Ταμείου «κυρίως λόγω της αύξησης της ανεργίας».

Υποστηρίζει όμως, ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες του Ιδρύματος για περιστολή των δαπανών, την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών και εξάλειψη των παραβατικών συμπεριφορών και των παράνομων παροχών.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι βάσει του χρηματοδοτικού προγράμματος στο πλαίσιο του “εγκεκριμένου προϋπολογισμού” διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων”.

Και καταλήγει πως τα δημοσιεύματα δημιουργούν ανασφάλεια και αμφισβήτηση στους ίδιους τους συνταξιούχους και γενικότερα στους εργαζομένους αναφορικά με τις δυνατότητες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους,  κάτι που δεν συμβάλει στην υπέρβαση των προβλημάτων…

Keywords
Τυχαία Θέματα