ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στραμμένα στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι όλα τα βλέμματα, καθώς αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση αποφασίζουν ο ένας φαρμακευτικός σύλλογος μετά τον άλλο. Πιστώθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σταγόνα- σταγόνα γεμίζει το ποτήρι των κινητοποιήσεων των Φαρμακοποιών, καθώς περίπου στις 19 ανέρχονται πλέον οι περιοχές οι φαρμακευτικοί σύλλογοι των οποίων έχουν προχωρήσει ή έχουν εξαγγείλει την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Την

εν λόγω λίστα απαρτίζουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε Κρήτη (Λασίθι, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά), Εύβοια, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κορινθία, Μαγνησία, Γρεβενά, Φλώρινα, Κυκλάδες, Θεσπρωτία και Ροδόπη, ενώ από Δευτέρα προστίθεται και η Ημαθία, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου παγώνει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ και οι Σύλλογοι της Αττικής, της Καστοριάς και της Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσοχή στρέφεται στη στάση που θα τηρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του, στην οποία δεν αποκλείεται να αποφασίσει τη γενίκευση της κινητοποίησης, απαιτώντας την εύρυθμη πληρωμή. τους) και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Οργανισμού. Άλλωστε, τη γραμμή του ΠΦΣ αποφάσισε να ακολουθήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Σκληρή στάση διατηρεί και αυτή τη φορά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, που ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω αν δεν εξομαλυνθεί η διαδικασία πληρωμών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες καταβλήθηκαν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, για το υπόλοιπο 57% για τις συνταγές του Μαΐου, στους διανεμητικούς λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων, που θα είναι διαθέσιμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν και ήδη από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των Αθηναίων Φαρμακοποιών, 85 ημέρες αντί των 45 που προβλέπονται.

Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ασφαλισμένοι που προμηθεύονται φάρμακα χωρίς πίστωση. Συγκεκριμένα, την πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου (ηλεκτρονικές συνταγές ΗΔΙΚΑ και Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές ενιαίου συνταγολογίου). Επίσης, θα πρέπει να προσκομιστούν οι αντίστοιχες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, η απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο και όπου απαιτείται να υπάρχει και η έγκριση  από τον ελεγκτή ιατρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα