Ιαπωνία: Χίλιες ημέρες από την τραγωδία της Φουκουσίμα

Στο τοπικό παράρτημα του ιαπωνικού υπουργείου Περιβάλλοντος εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της περιοχής. Δεν πρόκειται για εύκολη, ούτε για σύντομη διαδικασία.
“Είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τους ντόπιους πού πρέπει να βάλουν τα μολυσμένα υλικά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Άλλο ένα είναι επίσης το γεγονός ότι παρά τις διάφορες εργασίες απορρύπανσης που διεξάγονται, η ακτινοβολία δεν μπορεί να εξαλειφθεί μια για πάντα”, λέει ο Εντο Κούζου από το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Χιλιάδες είναι οι κάτοικοι που παραμένουν εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους και μένουν σε καταυλισμούς,

μετανάστες στην ίδια τους την χώρα.
“Είμαι απογοητευμένη γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τη ζωή που είχαμε. Ήμασταν μια πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη οικογένεια, που αναγκαζόμαστε όμως πλέον να ζούμε χωριστά. Τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να γίνει για να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες”, λέει μια γυναίκα.
Ένας άνδρας συμπληρώνει:
“Δεν έχουν καθαρίσει το σπίτι μας, όπως και πολλά άλλα. Έχω παιδιά να μεγαλώσω. Ελπίζω να απομακρύνουν πιο γρήγορα την μόλυνση, ώστε να αποκτήσουμε ξανά φυσιολογική ζωή”.
Σύμφωνα με τις αρχές, λιγότερο από το 30% των σπιτιών της Φουκουσίμα έχει ελεγχθεί και καθαριστεί. Χειρότερα είναι τα πράγματα στους δρόμους και τα δάση.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα