Και το όνομα αυτής: «Brazuca»

«Brazuca», που σημαίνει βραζιλιάνος, ονομάζεται η μπάλα, που θα χρησιμοποιηθεί στο Mundial της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

Η ονομασία, η οποία επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, δόθηκε στην μπάλα, που πέρασε από δοκιμές διάρκειας 2,5 χρόνων και την έχουν τεστάρει αρκετοί ποδοσφαιριστές ανάμεσα σε αυτούς ο Λιονέλ

Μέσι και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, αλλά και ο δεύτερος προπονητής της Ρεάλ Ζινεντίν Ζιντάν. Επίσης, η μπάλα με ένα διαφορετικό σχέδιο είχε δοκιμαστεί και στο Mundial Under-20.

«Η Brazuca έχει ένα εκπληκτικό σχέδιο και είναι εμπνευσμένο από την Βραζιλία. Τώρα που παρουσιάστηκε η μπάλα, νιώθεις ότι η διοργάνωση είναι πιο κοντά. Ανυπομονώ να παίξω στην Βραζιλία με αυτή την μπάλα. Ελπίζουμε με την Brazuca, να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το 2010», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ισπανίας Ίκερ Κασίγιας.

Ο παίκτης της Εθνικής Βραζιλίας Ντάνι Άλβες είπε επίσης: «Η πρώτη μου εντύπωση από την Brazuca, είναι πως πρόκειται για μια φανταστική μπάλα και θα έχει πολύ πλάκα. Η Adidas έχει δημιουργήσει μια τρομερή μπάλα που ταιριάζει σε μια διοργάνωση, τόσο μεγάλη όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα