Η Ρωσία έκανε ένα βήμα για την επίλυση του συριακού

«Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και έγινε σε πνεύμα συνεργασίας. Διερευνήθηκαν οι τρόποι για μια ειρηνική διαδικασία και για μεγαλύτερη διεθνή δράση υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην συριακή κρίση», υπογραμμίζει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη χώρα αυτή Λάχνταρ Μπραχίμι σε ανακοίνωσή του.

Ο ειδικός απεσταλμένος συναντήθηκε με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ

Μπερνς σε τοποθεσία που τηρήθηκε μυστική στην ελβετική πόλη. Η συνάντηση αυτή ακολούθησε των συνομιλιών που είχε αυτήν την εβδομάδα ο Μπραχίμι με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

«Και οι τρεις πλευρές επαναβεβαίωσαν την κοινή εκτίμησή τους ότι η κατάσταση στη Συρία είναι κακή και γίνεται χειρότερη. Υπογράμμισαν ότι μια πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία είναι απαραίτητη και εξακολουθεί να είναι δυνατή», προσθέτει ο Λάχνταρ Μπραχίμι στην ανακοίνωσή του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Θάνι, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε άμεση επέμβασή του στην Συρία. «Ελπίζουμε ότι οι συναντήσεις που γίνονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία θα καταλήξουν σε μια κοινή προσέγγιση (…) ώστε το Συμβούλιο Ασφαλείας να μπορέσει να αναλάβει τις ευθύνες του», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα