Απειλή για την Ευρώπη θεωρούν οι Ευρωπαίοι τον Μπερλουσκόνι

«Πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι», σχολίασε ο Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ως απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα».

Σε ηπιότερο πνεύμα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, σε εκπομπή γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, εξήρε τον Μάριο Μόντι για την πολιτική του ικανότηα και είπε ότι η κυβέρνηση του Ιταλού Πρωθυπουργού

είναι άξια σεβασμού. Μίλησε ειρωνικά για τον απολογισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέγοντας: «Ο κ. Μόντι και η κυβέρνησή του ξανάδωσαν στην Ιταλία, η οποία είναι ένας σπουδαίος λαός και ένα σπουδαίο έθνος, την ακτινοβολία της και την τιμή της», για να καταλήξει: «Αυτό που θέλω να πω από την πλευρά της Γαλλίας και της Ευρώπης, είναι ότι πρέπει να υποκλιθούμε στην κυβέρνηση Μόντι».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, υποσχέθηκε ότι θα σχολιάσει τα τεκταινόμενα σε οκτώ μέρες από τώρα, έσπευσε να πει πάντως «θα δούμε πως θα αντιδράσουν αύριο οι αγορές», αναφορικά με την επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα για την Πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνεδρίασε σήμερα με τους στενούς του συνεργάτες, για να καθορίσουν την προεκλογική στρατηγική του Λαού της Ελευθερίας και ως φαίνεται εξετάζει επαναπροσέγγιση με την Λέγκα του Βορά, για τυχόν εκλογική συμμαχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα