Η ρίζα του κακού

07:11 5/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Αφορμή ήταν η ανάρτηση σκίτσου του ΚΥΡ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Αποτυπώνει έναν κύριο που διαβάζει εφημερίδα με την κυρία του απέναντι και μονολογεί «Στους 5 Έλληνες ο ένας είναι δημόσιος υπάλληλος. Ο δεύτερος συνταξιούχος, ο τρίτος ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο τέταρτος είναι ένστολος και ο πέμπτος εργάζεται για να πληρώνονται όλοι αυτοί»!

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πέρασαν από την ανάρτηση του συγκεκριμένου σκίτσου και η «κουβέντα» άναψε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει το «πακετάκι» του διαλόγου που ακολουθεί:

- Σχόλιο Α: «Εύχομαι πραγματικά η κρίση να εξελιχτεί

(που εξελίσσεται) και να σταματήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν φόρους, να δω πως θα συντηρηθεί αυτός ο κομματικός στρατός συνταξιούχων, ένστολων, και δημόσιων υπαλλήλων που θεωρούν καθήκον των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνουν φόρους ακόμα και εάν δεν έχουν εισπράξει.

- Σχόλιο Β: «Ούτε ο υπάλληλος, δημόσιος η ιδιωτικός, ούτε ο συνταξιούχος μπορούν να φοροδιαφύγουν. Αυτό είναι προνόμιο των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και άλλων λοιπών, μην ξεχνάτε ότι βάση των στοιχείων που δίνει το υπουργείο Οικονομικών, το κύριο βάρος των φορολογικών εσόδων σηκώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

- Σχόλιο Γ: «Τους οποίους πληρώνουν οι επιχειρηματίες αγαπητέ μου».

Είναι εμφανές ότι η ελληνική κοινωνία έχει «χωριστεί»: Τελεί υπό σύγχυση για το τι έφταιξε, ποιος πρέπει να «πληρώσει»… ποιος να επιβιώσει. Όσο διαφορετικές όμως και να δείχνουν οι απόψεις, έχουν δύο κοινούς παρανομαστές. Την υπερφορολόγηση σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας και την φοροδιαφυγή. Και το συμπέρασμα είναι απλό: Η ανικανότητα να περιοριστεί η φοροδιαφυγή οδήγησε στο «ξεζούμισμα» των μικρομεσαίων και «εύκολων» -όπως πάντα- θυμάτων.. Είτε είναι μισθωτοί, είτε συνταξιούχοι, είτε επαγγελματίες-επιχειρηματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα