Η πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες

Οι έρευνες ξεκίνησαν το Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν με την επιστροφή στο λιμάνι της Πάτρας του γεωφυσικού ερευνητικού σκάφους Nordic Explorer, της νορβηγικής εταιρείας PGS, που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό και διεξήγαγε τις έρευνες.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 13.00, συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών, στο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, έγιναν καταγραφές συνολικούς μήκους 12.431

χιλιομέτρων, μέγεθος που υπερβαίνει τον αρχικό προγραμματισμό λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξαν εταιρείες υδρογονανθράκων για περισσότερα στοιχεία από συγκεκριμένες περιοχές. Το ΥΠΕΚΑ κάνει λόγο, μάλιστα, για εταιρείες που αν και είναι ακόμη λίγες, λόγω της αρχικής φάσης που βρίσκεται το πρόγραμμα, είναι από τις ηγέτιδες στον κλάδο.

Μετά τη συλλογή των στοιχείων από τις σεισμικές έρευνες θα ακολουθήσει η φάση της επεξεργασίας και της παρουσίασής τους προς τις πετρελαϊκές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν σε πρώτη φάση να αποκτήσουν τα δεδομένα. Το επόμενο στάδιο είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών («οικοπέδων») για έρευνες που περιλαμβάνουν και γεωτρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα