Η τελευταίo κύρηγμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στο Βατικανό

Λόγω του επιπέδου του κοινού ενδιαφέροντος, η τελευταία ομιλία του Ποντίφικα γίνεται σε εξωτερικό χώρο, ενώ έχουν δοθεί 50.000 εισιτήρια. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 200.000 άτομα. Έπειτα από την αυριανή παραίτησή του, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα μείνει γνωστός ως «επίτιμος Πάπας». Ο 85χρονος Ποντίφικας θα πραγματοποιήσει μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, χρησιμοποιώντας το παπικό όχημα για να χαιρετίσει τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι δεν θα γίνει το παραδοσιακό

φιλί στο χέρι του Πάπα λόγω του μεγάλου πλήθους που αναμένεται να συγκεντρωθεί στην ομιλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα παραιτηθεί φορώντας τα ειδικά κόκκινα δερμάτινα παπούτσια του, αντί τα καφέ που κατασκευάστηκαν για αυτόν από έναν τεχνίτη κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στο Μεξικό. Ο 85χρονος Βενέδικτος θα περάσει τις τελευταίες του ώρες ως Πάπας στην κατοικία του στο Βατικανό, όπου θα αποχαιρετίσει τους καρδιναλίους που βρίσκονταν στις υπηρεσίες του τα οκτώ χρόνια που διετέλεσε στο αξίωμα.

Το προσωπικό αρχείο των εγγράφων του θα πακεταριστεί και στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, η ελβετική φρουρά στην κατοικία του στο Κάστρο Gandolfo θα αποχωρήσει για να αντικατασταθεί από την αστυνομία του Βατικανού, πράγμα που θα σημάνει το επίσημο τέλος της θητείας του και το ξεκίνημα της περιόδου διαδοχής.

Ιστορικά είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα μετά από εκείνη του Πάπα Γρηγορίου ΧΙΙ το 1415. Ο νέος Πάπας θα πρέπει να έχει επιλεγεί πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα