Η ώρα των δικαστών

Αύριο και μεθαύριο δικαστές και εισαγγελείς… ρίχνουν τον κλήρο αποφασίζοντας αν θα επιστρέψουν στις έδρες, αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με την ίδια ένταση ή αν σκοπεύουν να αλλάξουν τη μορφή αυτών αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.

Τα δικαστήρια σχεδόν τρεις μήνες υπολειτουργούν, η ηγεσία της Δικαιοσύνης αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έφυγε με άδεια χέρια χθες από το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και οι δικαστές στη βάση τους περιμένουν -όπως κατ΄επανάληψη έχουν πει τις τελευταίες μέρες- ένα δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης .

Οι φωνές

υπέρ και κατά των κινητοποιήσεων, με δεδομένη την ψήφιση του νόμου , θα αναμετρηθούν στις συνελεύσεις πριν αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι ανώτατοι δικαστές εισέφεραν στο κυβερνητικό επιτελείο ισοδύναμες λύσεις, καθώς επιθυμία όλων είναι η αυτονόητη επαναλειτουργία της Δικαιοσύνης , ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή περίοδο που συνδέεται και με το κομμάτι της πολυπόθητης ανάπτυξης .

Τα αποτελέσματα των συνελεύσεων , που εκτιμάται ότι δεν θα αποκλίνουν το ένα από το άλλο, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , ενώ -κατά πληροφορίες- το παρών προτίθενται να δώσουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και η ηγεσία του δικαστικού σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα