Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η οικονομική αβεβαιότητα αναγκάζει πολλά παιδιά να προσφύγουν σε εξαρτήσεις, όπως είναι το αλκοόλ, οι ουσίες, αλλά κυρίως το διαδίκτυο, όπου μπορούν να εκφράσουν την επιθετικότητά τους, ανέφερε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα θέματα του Παιδιού Γιώργος Μόσχος.


Ο κ.Μόσχος μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επεσήμανε επίσης ότι πολλά παιδιά αναπτύσσουν βίαια συμπεριφορά  εντός του σχολείου ή εκτός αυτού και αναζητούν συνεχώς έναν εχθρό, αυτόν που μπορεί να είναι δίπλα τους. Σε αυτό, πρόσθεσε, συμβάλουν και τα ΜΜΕ προβάλλοντας τα αρνητικά

στοιχεία της κοινωνίας.

Τόνισε επίσης ότι η κρίση επιτείνει τον αξιακό αποπροσανατολισμό των παιδιών και κυρίως των εφήβων, που έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική δυσανεξία της οικογένειάς τους

Η κρίση που μαστίζει τη χώρα και τα αλλεπάλληλα σκληρά οικονομικά μέτρα, αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική οικογένεια και τη συνοχή της κοινωνίας και απειλεί τα θεσπισμένα από τη Σύμβαση του ΟΗΕ, το Σύνταγμα και τους νόμους, δικαιώματα των παιδιών. Όπως για παράδειγμα η διαρκώς αυξανόμενη παιδική φτώχεια, που υπολογίζεται από τη Eurostat ότι στην Ελλάδα απειλεί πάνω από το 28% του συνολικού παιδικού πληθυσμού, σημείωσε ο κ. Μόσχος.

Τέλος αναφερόμενος στα παιδιά με αναπηρίες, τα παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να τα φροντίσουν σωστά, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, τα παιδιά Ρομά ή άλλων μειονοτικών ομάδων, τα οποία απειλούνται ακόμη περισσότερο από το φάσμα της περιθωριοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα