Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΛΕΙ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χάσει επιπλέον 4,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα προσεχή τέσσερα χρόνια εάν δεν απομακρυνθεί από τη λογική τη λιτότητας προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας.

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό αυτή η αύξηση θα έχει ως συνέπεια να υπάρξουν 22 εκατομμύρια άνεργοι στα 17 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.

Γι΄αυτό το λόγο ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας τονίζει ότι χρειάζεται μια ενορχηστρωμένη πολιτική που θα οδηγήσει μακρυά από τη λιτότητα και θα έχει ως στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Δεν είναι μόνο η Ευρωζώνη που έχει το πρόβλημα, ολόκληρη η

παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να επιμολυνθεί» τονίζεται στην έκθεση του Οργανισμού.

Επίσης όπως αναφέρεται στην έκθεση δεν πρόκειται να μείνει κανένα από τα 17 κράτη μέλη της Ευρωζώνης ανεπηρέαστα ακόμη και τα πιο υγιεί.

«Αν δεν ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την αύξηση  των επενδύσεων στην πραγματική οικονομία η οικονομική κρίση θα βαθύνει και η ανάκαμψη στον τομέα της εργασίας δεν θα έρθει ποτέ» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας Χουάν Σομάβια.

Επιπλέον στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι επιπτώσεις μιας παρατεταμένης περιόδου λιτότητας θα είναι ιδιαίτερα σφοδρές για τους νέους.

Μάλιστα ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η ανεργία μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο άσχημη όσο θα έπρεπε καθώς αρκετές επιχειρήσεις διατηρούν τις θέσεις εργασίας ελπίζοντας σε μια σύντομη ανάκαμψη.

«Αν οι προσδοκίες τους δεν επαληθευτούν τότε η διατήρηση των θέσεων εργασίας δεν θα είναι βιώσιμες και οι απώλειες θα είναι σημαντικές».

Keywords
Τυχαία Θέματα