«Η κυβέρνηση έχει 45 μέρες ζωή»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή.

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Πόρτα εκλογών;

Ωστόσο, κορυφαίες κομματικές πηγές της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στο matrix24.gr δεν αποκλείουν ακόμη και πτώση της κυβέρνησης, αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω. «Το αργότερο σε 45 μέρες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή. Εμείς δε θα την ψηφίσουμε και το ίδιο θα κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Άρα, η κυβέρνηση θα χάσει τη δεδηλωμένη και ο Σαμαράς ξέρει ότι έχει 45 μέρες ζωή», τονίζουν οι εν λόγω πηγές, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Μάλιστα, στην Αγίου Κωνσταντίνου υποπτεύονται ότι ενδεχομένως ο Αντώνης Σαμαράς να έχει καταλήξει σε εκλογικό σχεδιασμό και να ψάχνει αφορμή για να «πέσει», ώστε να διεξαγάγει εκλογές με το προσωπείο του «μεταρρυθμιστή». «Όλη η συμπεριφορά του δείχνει σαν να θέλει να τον ρίξουμε», τονίζουν στο matrix24.gr οι ίδιες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα