Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των δημοσιογράφων έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και οι εργαζόμενοι αν και σοκαρισμένοι κινητοποιήθηκαν άμεσα περιφρουρώντας το κτίριο της ΕΡΤ και έχοντας συνεχή ροή ειδήσεων υπό το φόβο να διακοπεί το σήμα ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣΥ έχει κηρύξει 6ωρη πανελλήνια

στάση εργασίας σε όλα τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης και συνεδριάζει προκειμένου να διευρυνθούν οι κινητοποιήσεις.

Δηλώσεις υποστήριξης έχουν γίνει από κομματικούς φορείς αλλά και από τον Μανώλη Γλέζο και τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ λίγο πριν τις 20:00 στο κτίριο της ΕΡΤ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχής ενημέρωση

21:00 Αυξάνεται ο κόσμος που συγκεντρώνεται έξω από την ΕΡΤ την ώρα που μεταδίδεται το τελευταίο δελτίο ειδήσεων

20:35 Όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στις έκτακτες εκπομπές τους, αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει σε όλα τα γραφεία της ΕΡΤ ανά την επικράτεια

20:00 Άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη διαφωνία του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και προειδοποιεί ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Θέτει επίσης το ερώτημα αν, πλέον, υπάρχει κάποιος που δεν θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία η σύσκεψη. Παράλληλα, τίθεται το ερώτημα αν κάποιοι θέτουν θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, διαβεβαιώνοντας ότι από τη δική του πλευρά δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

20:00 Τα ΜΑΤ έξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη

19:55 Αλέξης Τσίπρας « Πρόκειται για πραξικόπημα-Φιμώνουν την ΕΡΤ-Θέλουν μια δημόσια τηλεόραση στα πρότυπα της ΥΕΝΕΔ».

19:53 Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» παράλληλα εκφράζει τη δέσμευση ότι «δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη Βουλή» ενώ στενότατοι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δηλώνουν αποκλειστικά στο matrix24.gr ότι «η κυβέρνηση έχει 45 μέρες ζωή»!.

Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Νωρίτερα ο γγ γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Διαβάστε επίσης

Πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ

Κλονίζεται η κυβερνητική συνοχή

Keywords
Τυχαία Θέματα