Η γαλάζια απάντηση στο... δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές

«Είτε θα πάμε μπροστά με σταθερά βήματα, είτε θα αφήσουμε τη χώρα να ξανακυλήσει προς τα πίσω» ήταν η δήλωση του κ. Σαμαρά, χθες από τη Συγγρού, θέτοντας ουσιαστικά στους πολίτες το ερώτημα προκειμένου να το απαντήσουν με την ψήφο τους.

Η στάση Σαμαρά συνιστά, επί της ουσίας, απάντηση στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μοχλό

πίεσης για την πτώση της κυβέρνησης. Η «απάντηση» του Μαξίμου άρχισε να οικοδομείται την προηγούμενη Πέμπτη ενώ ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις των δημοσκόπων, που πάντως απεδείχθησαν άστοχες, είναι ότι γαλάζια στελέχη εισηγούντο στον Πρωθυπουργό να δηλώσει, σαφώς, ήδη από χθες πώς σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποδοκιμαζόταν τότε ο ίδιος θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές.

Το σενάριο δεν τελεσφόρησε, ωστόσο η «απειλή» της πολιτικής και κυβερνητικής αστάθειας θα πλανάται ενόψει της επαναληπτικής κάλπης ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πέσει και ως απειλή στο τραπέζι εφόσον ο Πρωθυπουργός κρίνει είτε ότι η ΝΔ υπολείπεται πολύ του ΣΥΡΙΖΑ είτε ότι, αντιθέτως, το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι οριακό και άρα ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα βγουν νικητές.

Η ψυχραιμία, που λίγο έλειψε να χαθεί χθες μετά τα exit polls, αποκαταστάθηκε σχετικά γρήγορα στη Συγγρού, στελέχη της οποίας εκτιμούσαν από νωρίς ότι η απόσταση Δούρου – Σγουρού δεν θα είναι αυτή που δίνουν οι δημοσκόποι και, αντιστοίχως, ο Σακελλαρίδης δεν θα προηγείται του Καμίνη.

Ο κ. Σαμαράς ήρθε στη Συγγρού λίγο μετά τις 21:30 και ανέβηκε αμέσως στον τρίτο όροφο όπου και ξεκίνησε η εκλογική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημ. Αβραμόπουλου, Ευ. Μεϊμαράκη, Ανδ. Παπαμιμίκου, Μ. Κεφαλογιάννη, Χρ. Λαζαρίδης, Δημ. Δασκαλάκη κ.α. όπου και συζητήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα αλλά και το περιεχόμενο της δήλωσης Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πώς, όπως και κατά το παρελθόν, πλην του Ανδ. Παπαμιμίκου αυτός που έσπευσε να «μαζέψει» το κλίμα ηττοπάθειας που εξαπλωνόταν πάνω από τη Συγγρού ήταν ο κ. Μεϊμαράκης...

Keywords
Τυχαία Θέματα