Απόφαση - σωσίβιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Το δικαστήριο μάλιστα με την ίδια απόφασή τους ... άπλωσε δίχτυ προστασίας και στην κύρια κατοικία του αιτούντος , εξαιρώντας την από ενδεχόμενη εκποίηση.

Πρόκειται ουσιαστικά για άλλη μία δικαστική απόφαση που το αποτέλεσμά της δικαιώνει τον δανειολήπτη , καθώς λαμβάνει σοβά υπόψη του το δικαστήριο τα οικονομικά δεδομένα και τα μεγέθη που δεν του επιτρέπουν να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Και , όπως εύλογα, επισημαίνεται, η χειροτέρευση της οικονομικής του κατάστασης δεν οφείλεται σε δικό του δόλο

,με σκοπό να υπεκφύγει των δόσεων που χρωστά...

Για το λόγο αυτό το δικαστήριο πάγωσε στο μηδέν τις απιτήσεις όλων των τραπεζών και διέταξε μελλοντική επανεξέταση της υπόθεσης, υπό την αναγκαία βέβαια προϋπόθεση ότι θα έχει αλλάξει το οικονομικό status του δανειολήπτη.

Ειδικότερα, από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι ο 43χρονος δανειολήπτης είναι διαζευγμένος και έχει ένα 16χρονο παιδί για το οποίο πληρώνει μηνιαία διατροφή 300 ευρώ. Ο ίδιος εργάζεται ως ωρομίσθιος καθηγητής αγγλικών σε οργανισμό ξένων γλωσσών και ως ελεύθερος επαγγελματίας μεταφραστής. Τα τελευταία τρία χρόνια το εισόδημα του έχει μειωθεί δραστικά και πλέον ανέρχεται περίπου στο ποσό των 600 ευρώ το μήνα, όπως προέκυψε και από τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας που προσκόμισε στο δικαστήριο. Οι απαιτούμενες οικογενειακές δαπάνες, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 900 ευρώ μηνιαίως, περιλαμβάνουν την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του ιδίου και της διατροφής του ανηλίκου τέκνου του, καλύπτονται από εισόδημα του, ενώ λόγω της μειώσεως των μηνιαίων αποδοχών του είναι πλέον αδύνατον να καταβάλλει τη διατροφή του ανηλίκου τέκνου του. Το σύνολο των οφειλών του προς διάφορες τράπεζες φτάνει σε 35.000 ευρώ από κάρτες που στο παρελθόν είχε τη δυνατότητα να αποπληρώνει τις δόσεις κανονικά χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες . Ωστόσο, η δραματική μείωση του εισοδήματος του τα τελευταία δύο χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι συνεπής στις δανειακές συμβάσεις που είχε υπογράψει.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα το δικαστήριο αποφάσισε μηδενικές καταβολές για τον δανειολήπτη και προστασία της κύριας κατοικίας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα