Η φωνή των πολιτών…

Οι προσπάθειες ανόρθωσης της χώρας είναι πολλές και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Για να αποδώσουν όμως αυτές χρειάζεται και το κατάλληλο κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον. Ένα τέτοιο περιβάλλον δημιουργείται με την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα της ζωής της χώρας: εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και των πολιτών προς την πολιτική τους ηγεσία. Ο σημαντικός παράγοντας σε μια τέτοια προσπάθεια είναι η αξιοκρατία, που μεταφράζεται στην αξιοποίηση του εθνικού ταλέντου. Η δεξαμενή ταλέντου στη χώρα μας είναι μεγάλη και πλήρης. Το γεγονός αυτό για πολλά χρόνια είχε αγνοηθεί. Φαίνεται όμως πως

συνεχίζει να αγνοείται, πράγμα που αποτελεί εθνική πρόκληση και οδηγεί στη δημιουργία θυμού και απρόβλεπτων αντιδράσεων που θα τορπιλίσουν τις όποιες προσπάθειες εξόδου της χώρας από την κρίση.

Για να γίνω πιο σαφής. Από τα ΜΜΕ έχει ανακοινωθεί ότι σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν κομματικά στελέχη, αμφιβόλου ικανότητας και εμπειρίας. Το ερώτημα που αναδύεται είναι: οι προσπάθειες του ελληνικού λαού γίνονται για να βρουν δουλειά κάποιοι εκλεκτοί των κομμάτων ή για να αξιοποιήσει η χώρα την επένδυσή της σε ταλέντο για το κοινό καλό;

Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας πρέπει να σηματοδοτούν την «άλλη πορεία» που είχε ξεχαστεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στην ανυποληψία και την επαιτεία. Αυτό που βιώνουμε είναι η απογοήτευση και ο πανικός, και ο λόγος είναι η συνέχιση μιας πρακτικής που μας απομακρύνει από την ελπίδα ν’ αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ενέργειες αυτές της πολιτικής ηγεσίας βρίσκουν εφαρμογή σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας. Έτσι ξαναχτίζουμε το φθαρμένο πολιτικό σύστημα με αύξηση της πιθανότητας να οδηγηθούμε στην πλήρη κατάρρευση.

Τι περιμένει ο ελληνικός λαός από τους κυβερνώντες; Ο ελληνικός λαός περιμένει να ακούσουν την οργή του λαού που δοκιμάζεται και περιμένει με αγωνία μια ρωγμή ελπίδας. Το πρώτο μέτρο είναι να ακυρώσει η κυβέρνηση την απόφαση διανομής επιτελικών θέσεων σε ημετέρους και το δεύτερο να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς επιλογής των αρίστων με στόχο το κοινό καλό.

Στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, με βασικότερο το θλιβερό θέαμα των κοκορομαχιών στις πολιτικές αναλύσεις από τα προγράμματα της τηλεόρασης. Οι πολίτες που παρακολουθούν με αγωνία τα δρώμενα προσπαθούν να αντλήσουν δύναμη για να κρατηθούν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξήσουν τη μαυρίλα που τους έχει αναστείλει κάθε προσπάθεια για δράση.

Το μήνυμα των πολιτών προς τους κυβερνώντες είναι απλό και σαφές: σεβαστείτε το λαό που δοκιμάζεται, αξιοποιείστε την εθνική δεξαμενή ταλέντου, ελαχιστοποιείστε την αερολογία και ακούστε τη φωνή του…

Η δοκιμασία έχει κάνει τους πολίτες να αισθάνονται περισσότερο ελεύθεροι και η ελευθερία τους έγκειται στη διατήρηση του δικαιώματός τους να διαφωνούν με τις ενέργειες της ηγεσίας τους και να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους χωρίς το φόβο της τιμωρίας.

Ακούστε τους, είναι η φωνή μιας προδομένης πατρίδας…

Keywords
Τυχαία Θέματα