«Ή ευρωομόλογα ή έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ»

21:19 9/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στη Φρανκφούρτη επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν δόθηκε ποτέ στον γερμανικό λαό το δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα στις δύο λύσεις.

«Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι εάν συμφωνήσει στα ευρωομόλογα, αυτό θα κόστιζε πολύ λιγότερο από το να κάνει έστω το ελάχιστο για να διατηρήσει το ευρώ. Κάπως έτσι, οι παρερμηνείες εντυπώνονται στην κοινή αντίληψη», είπε ο Σόρος και πρόσθεσε ότι: «Η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει εάν είναι διατεθειμένη να δώσει την έγκριση στα ευρωομόλογα ή όχι. Αλλά δεν έχει το δικαίωμα να αποτρέπει τις καταχρεωμένες χώρες από το να

ξεφύγουν από τη μιζέρια τους ενώνοντας τις δυνάμεις τους και εκδίδοντας ευρωομόλογα. Με άλλα λόγια, εάν η Γερμανία αντιτίθεται στα ευρωομόλογα, θα πρέπει να εξετάσει την έξοδό της από το ευρώ και να αφήσει τους άλλους να τα εκδώσουν».

Μάλιστα εκτίμησε ότι ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή της Γερμανίας, τα ευρωομόλογα θα είναι ελκυστικά, σε σχέση με τους τίλους των ΗΠΑ, της Βρετανίας ή της Ιαπωνίας, γιατί, όπως εξήγησε, το συνολικό χρέος των χωρών αυτών, ως ποσοστό του ΑΕΠ τους, είναι υψηλότερο από εκείνο της Ευρωζώνης, χωρίς τη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα