Η Ελλάδα βασική επιλογή των Βρετανών το «Σάββατο της λιακάδας»

Η κίνηση κατά το αποκαλούμενο από τα βρετανικά τουριστικά πρακτορεία «Σάββατο της λιακάδας» εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από όσο συνήθως, λόγω της ψυχολογικής επιβάρυνσης από την παρατεταμένη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία Thomson και First Choice προβλέπουν ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα επισκεφθούν κάποιο πρακτορείο ή ταξιδιωτική ιστοσελίδα για πληροφορίες και ιδέες, με τον αριθμό αυτών που θα κλείσουν

τελικά διακοπές να υπολογίζεται στις 35.000.

Πιο δημοφιλείς αναμένεται να αποδειχθούν οι σχετικά κοντινοί προορισμοί, όπως κυρίως η Ελλάδα, η Κροατία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην ισπανική Μεσόγειο (Μαγιόρκα, Ίμπιζα κτλ.). Από τους μακρινούς προορισμούς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσουν η Τζαμάικα, ο Μαυρίκιος και το Μεξικό.

Οι εκτιμήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων θέλουν την κίνηση στα υποκαταστήματα των ταξιδιωτικών γραφείων να κορυφωθεί το Σάββατο της λιακάδας, στις 2:00 το μεσημέρι και στις ιστοσελίδες στις 8:45 το βράδυ. Οι μισές από τις κρατήσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν από έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα