Η «Αυγή» τελειώνει τον Καρυπίδη

16:28 6/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Με άρθρο του διευθυντή της, που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα με τίτλο «Να μην κακοφορμίσει το λάθος…» η κομματική εφημερίδα στέλνει μήνυμα στην Κουμουνδούρου να μην… επιμείνει στο λάθος. «Η υπόθεση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία απειλεί να τραυματίσει το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται με τις υποψηφιότητες άφθαρτων και νέων ανθρώπων. Ακόμη βαθύτερα, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ

ενόψει της αριστερής διακυβέρνησης και να υπονομεύσει εδώ, στην Ευρώπη και την Αμερική, το ριζοσπαστικό-αριστερό μήνυμα που κόντρα στις μεθοδεύσεις των αντιπάλων, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε, με πιο πρόσφατη την ευρωπαϊκή πρωτόγνωρη απήχηση της υποψηφιότητας Τσίπρα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο εν λόγω άρθρο, που καταλήγει ως εξής: «Με επίγνωση των συνεπειών, συντεταγμένα, χωρίς εσωτερικές μάχες οπισθοφυλακών, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να (επανα)τοποθετηθεί και να προλάβει. Να ανταποκριθεί ανόθευτα έναντι των λαϊκών ελπίδων, από το έδαφος του κριτικού ορθολογισμού και των δημοκρατικών αξιών της Αριστεράς».

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δημοσιεύεται άλλο άρθρο, με τον… εύγλωττο τίτλο «Καρυπίδης is over» και, μεταξύ άλλων, γράφει τα εξής:

«Δεν πα να είσαι αντιμνημονιακός μέχρι το κόκκαλο, να καταριέσαι εφτά φορές την ημέρα την τρόικα, έξι την Μέρκελ, πέντε τον Σαμαρά και τέσσερις τον Βενιζέλο, δεν πα να ολοφύρεσαι για τα πάθη του ελληνικού λαού, το βρέφος που πεινάει, τον νέο που ξενιτεύεται, τον πατέρα που αυτοκτονεί, άμα είσαι φίλε μου εθνικιστής, ρατσιστής, ανορθολογιστής, είσαι από την άλλη πάντα, δεν είσαι σύμμαχος, είσαι αντίπαλος. Πολεμάς τον εχθρό, όντας χειρότερος από τον εχθρό και σιγά- σιγά, δίχως να το καταλάβεις και δίχως να το επιθυμείς, γίνεσαι σύμμαχος του εχθρού, στήνεις απέναντί του ένα αποτρόπαιο αντιμνημονιακό φάντασμα, που τον βοηθάει να μακροημερεύσει.

Η Αριστερά του ορθού λόγου και των ανθρωπιστικών αξιών δεν έχει σχέση με φαντάσματα, με εξαίρεση βέβαια το φάντασμα που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα