Η ανακρίτρια καλεί τον Ρόντο για την αμαρτωλή ΜΚΟ

Την ίδια ώρα η δικαιοσύνη, αλλά και οι φορολογικές και διωκτικές αρχές έχουν αρχίσει να ξετυλίγουν τον… μίτο των ΜΚΟ, καθώς όπως όλα δείχνουν, το Διεθνές Κέντρο Αποναρκωθέτησης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται όλες οι ΜΚΟ ,οι οποίες συνεστήθησαν και λειτουργούν την τελευταία δεκαπενταετία ο χρονικός ορίζοντας της έρευνας δεν είναι τυχαίος, καθώς μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα παραγράφονται τα κακουργήματα

και μετά από αυτό το οποίο δεν μπορεί να παρέμβει κανένας μηχανισμός ακόμα και αν εξακριβωμένα αυτά χρήματα που πέρασαν από τα ταμεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων κατέληξαν σε τσέπες ιδιωτών. Οι πρώτες οργανώσεις που έχουν ήδη αποκτήσει ποινική υπόσταση με την άσκηση ποινικών διώξεων είναι ο Κύκλος της Πάτμου και το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης, ενώ κάθε μια έρευνα που θα καταλήγει σε εντοπισμό ποινικών ευθυνών θα οδηγείται στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα, ίσως και εντός του επόμενου μήνα, η ανακρίτρια θα αρχίσει να καλεί προς απολογία τους κατηγορούμενους για την ΜΚΟ με τις αποναρκοθετήσεις, οπότε ο Άλεξ Ρόντος θα ξαναβρεθεί ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, όποτε τότε θα χρειαστεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων οργανώσεων.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ο κ.Ρόντος μέσα σε δυο μέρες ξαναβρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αυτή τη φορά προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στον τρίτο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φουκό, ο οποίος ερευνά το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο έμπειρος διπλωμάτης ωστόσο στη σύντομη κατάθεση του εξήγησε πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση αυτή και ούτε πότε περιήλθαν σε γνώση του τέτοιου είδους καταγγελίες. Πάντως, μετά το θόρυβο των τελευταίων ημερών για τον τρόπο δράσης των ΜΚΟ η κυβέρνηση μελετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ενώ προ των πυλών για την ανάληψη πρωτοβουλιών βρίσκεται και συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς, τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Keywords
Τυχαία Θέματα