Η… ΑΕΚ «μπέρδεψε» τον ΣΥΡΙΖΑ

07:44 3/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Αντιθέτως, η Κουμουνδούρου ήδη προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου, προκειμένου να κοπάσουν και οι αντιδράσεις οπαδών της ομάδας κατά της υποψήφιας –τότε- περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου. Η Δούρου είχε δεχθεί λυσσαλέο πόλεμο, ενώ είχαν κυκλοφορήσει ακόμη και αθλητικές εφημερίδες που παρότρυναν τους ΑΕΚτζήδες να… ψηφίσουν οπαδικά –δηλαδή να καταψηφίσουν την Ρένα Δούρου.

Εντέλει, η Δούρου είναι πλέον η «μικρή πρωθυπουργός» της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ

δεν παίρνει πίσω την δέσμευσή του πως θα ταχθεί υπέρ του γηπέδου, βάζοντας μόνο ορισμένους περιβαλλοντικού χαρακτήρα αστερίσκους.

Μάλιστα, χθες η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε πως θα καταψηφίσει μεν το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο, το 81, που περιγράφει την ανέγερση του γηπέδου της κιτρινόμαυρης ομάδας.

Όμως, η συγκεκριμένη στάση της Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξ ου και χθες, οι βουλευτές του κόμματος μπέρδεψαν τις γραμμές τους. Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Βουλή, ζήτησε… την απόσυρση του άρθρου και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν σε μια περιφέρεια της χώρας με τόσα πολλά και έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα η Περιφέρεια να δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ». Μάλιστα, σχεδόν «απείλησε» ότι το σχέδιο «θα απορριφθεί και πάλι από το ΣτΕ όπως έγινε το 2002 που είχε επανέλθει η συγκεκριμένη προσπάθεια». Ο

Ωστόσο, τον Βαγγέλη Αποστόλου «άδειασε»… πανηγυρικά η βουλευτής Ελένη Αυλωνίτου, η οποία διευκρίνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχει η ΑΕΚ γήπεδο. Η Αυλωνίτου, μάλιστα, προανήγγειλε το «πράσινο φως» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο άρθρο, υπό την αίρεση των περιβαλλοντικών προϋποθέσεων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η κακοφωνία μεταξύ των δύο βουλευτών ήταν τέτοια, που ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, κάλεσε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ «να αποφασίσουν κάποια στιγμή αν θέλουν να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ και πού».

Keywords
Τυχαία Θέματα