Η Alfa Romeo στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης 2013

08:25 3/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Η Alfa Romeo επέλεξε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 για την παγκόσμια πρεμιέρα της Giulietta MY 2014, η οποία θα διατίθεται στις αγορές από τον Οκτώβριο. Επίσης, στη διάσημη γερμανική πασαρέλα θα εκτίθεται η ανανεωμένη MiTo, που πρόσφατα παρουσιάστηκε στην Ευρώπη, και η συναρπαστική 4C, το μικρό υπεραυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει τις πραγματικές αξίες ενός αυθεντικού

σπορ αυτοκινήτου και ενσωματώνει όλες τις αυθεντικές αξίες της μάρκας: ιταλικό στιλ, επιδόσεις και μηχανολογική υπεροχή για μέγιστη οδηγική ικανοποίηση και απόλυτη ασφάλεια.

Alfa Romeo Giulietta 2014

Στην Ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο. Με ανανεωμένο στιλ, νέους κινητήρες και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία για να συνεχίσει το πρωταγωνιστικό της ρόλο, η νέα Alfa Romeo Giulietta MY 2014 θα συνεχίσει την καλή της εμπορική πορεία: από τα μισά του 2010 που παρουσιάστηκε, περισσότερες από 212.000 μονάδες κυκλοφορούν παγκοσμίως. Σχεδιασμένο για να εμπλουτίσει την οδηγική απόλαυση και πλήρως εναρμονισμένη με το σχεδιαστικό στιλ του αυτοκινήτου, η καινοτόμα συσκευή Uconnect multimedia είναι διαθέσιμη με οθόνη αφής 5” ή 6.5” με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in. Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

Εξωτερικά

Moonlight Pearl, Anodize Blue και Bronze: τρεις νέες κορυφαίες επιλογές για να ενισχύσουν τις δυναμικές γραμμές του μοντέλου, αποτελούν ένα μίγμα από σπορ αίσθηση και κομψότητα. Η νέα εμφάνιση της εμπρός «γρίλιας» και το χρωμιωμένο πλαίσιο στους φανούς ομίχλης ανανεώνουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της σχεδίασης του αυτοκινήτου, η οποία συνδυάζει μια σπορ προσωπικότητα με μια ευδιάκριτα κομψή εικόνα. Τα εμπρός φώτα έχουν φώτα ημέρας με τεχνολογία LED και λειτουργία day light για μέγιστη ενεργητική ασφάλεια. Τα καινοτόμα πίσω φώτα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED με τον ίδιο τρόπο, η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο την κομψότητα, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος, οι τρεις νέες ζάντες αλουμινίου (16’’, 17’’ και 18’’) χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα το προφίλ της Alfa Romeo Giulietta MY 2014. Τα πλευρικά παράθυρα θυμίζουν την εμφάνιση ενός κουπέ, τονίζοντας το δυναμισμό και την ροή του σχεδίου, μαζί με τις «κρυμμένες» χειρολαβές.

Εσωτερικά

Προσοχή στη λεπτομέρεια και υψηλή ποιότητα υλικών επιλέχτηκαν να αντιπροσωπεύσουν την απόλυτη έκφραση του ιταλικού στιλ. Αυτό που κυρίως ξεχωρίζει είναι μια νέα σχεδίαση των εσωτερικών επιφανειών στις πόρτες καθώς και οι ολοκαίνουργιες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξόχως ποιοτικό περιβάλλον που καλωσορίζει τους επιβάτες σε μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Τα καθίσματα και το τιμόνι είναι νέα επίσης ενώ περαιτέρω σημείο υπεροχής είναι η αντιληπτή ποιότητα και η αίσθηση άνεσης. Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή σε κάθε επίπεδο, αντάξια της άνεσης που θέλει να προσδώσει. Η εξαίρετη ικανότητα απορρόφησης κραδασμών της ανάρτησης στο διαμήκη και κάθετο άξονα εξασφαλίζει υψηλή οδηγική άνεση ενώ οι σημαντικές τεχνικές βελτιώσεις -όπως συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε προφυλακτήρες, θόλους τροχών, πεντάλ και χώρο αποσκευών- κάνουν την Giulietta MY 2014 ακόμη πιο ήσυχη και πιο διασκεδαστική στην οδήγηση. Η άνεση είναι ένα ακόμη δυνατό σημείο: η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο ταμπλό και η εργονομία του εσωτερικού χώρου συμβάλλουν στην κορυφαία εμπειρία για όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός στο χώρο αποσκευών επίσης, ο οποίο είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και έχει πλάτος 1023 mm μεταξύ των θόλων και χωρητικότητα 350 λίτρα. Η εξαιρετική αποδοτικότητα της Giulietta επιβεβαιώνεται από την κορυφαία αναλογία απόδοσης και κατανάλωσης, μια αξία που αυξήθηκε περαιτέρω από την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT. Η καινοτόμα μετάδοση εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, ευκολία οδήγησης και μια έντονη σπορτίφ αίσθηση. Η Giulietta MY 2014 με τον κινητήρα 1.4 TB MultiAir 170 HP με TCT επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις από την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο τόσο στο 0 – 100 km/h όσο και στην κατανάλωση και στις εκπομπές CO2.

Ανανεωμένη Alfa Romeo MiTo

Η ανανεωμένη Alfa Romeo MiTo, που πρόσφατα άρχισε να διατίθεται στην Ελληνική αγορά, στοχεύει στην ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα του μοντέλου και την τόνωση του ενδιαφέροντος ιδιαίτερα των νεαρών πελατών. Επίσης εξασφαλίζεται η προσαρμογή της στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των συστημάτων πληροφόρησης και ψυχαγωγίας μέσω της διαθεσιμότητας νέου ηχοσυστήματος με οθόνη αφής και θύρα USB στον προαιρετικό εξοπλισμό, καθώς και νέου συστήματος πλοήγησης. Ταυτόχρονα η ανανέωση προσαρμόζει το αυτοκίνητο στις τάσεις της αγοράς για συνδυασμό των επιδόσεων με χαμηλή κατανάλωση.

Οι αλλαγές στην εξωτερική όψη του αυτοκινήτου είναι επηρεασμένες από την σπορ έκδοση QV, όπως οι σκουρόχρωμοι προβολείς και η γρίλια με επιχρωμιωμένο πλαίσιο σε όλες τις εκδόσεις, που τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Το εσωτερικό διαθέτει νέες παραλλαγές χρωμάτων και νέο ταμπλό με μεταβαλλόμενο τόνο χρώματος, νέα εσωτερικά θυρών και νέο πλαστικό πλαίσιο στην κονσόλα του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Επιμέρους αλλαγές έχουν επίσης γίνει στις επιλογές για τις ταπετσαρίες και το ταμπλό στις διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού.

Με την ανανέωση της γκάμας των διαθέσιμων κινητήρων, η σημαντικότερη αλλαγή είναι η προσθήκη του νέου κινητήρα Twinair Turbo των 875 κ.εκ. στην έκδοση των 105 ίππων (ροπή 145 Nm/2.000 σ.α.λ. στην επιλογή Dynamic). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, καλύπτει ήδη τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6, προσφέρει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,4” και τελική ταχύτητα 184 χλμ./ώρα κι έχει εκπομπές CO2 μόλις 99 g/km, με συνέπεια την απαλλαγή του από τα τέλη κυκλοφορίας. Οι υπόλοιποι κινητήρες που είναι διαθέσιμοι είναι ο 1.4 των 78 ίππων, ο 1.4 Multiair των 170 ίππων και ο diesel 1.3 JTDM-2 των 85 ίππων. Οι εκδόσεις εξοπλισμού εξακολουθούν να είναι οι Progression, Distinictive, SBK και QV.

Keywords
Τυχαία Θέματα