Γνωστός επιχειρηματίας στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Κατηγορούμενοι για κακουργηματική απιστία που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ είναι 19 άτομα που ενεπλάκησαν στην υπογραφή και την υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος με την ονομασία «Ηλεκτρονικός Πόλεμος».

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου η οποία διενήργησε και την έρευνα για την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης. Το πρόγραμμα αφορούσε την υποκλοπή επικοινωνιών του εχθρού και υπεγράφη

επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ουδέποτε υλοποιήθηκε μέχρι το 2009 που η προμηθεύτρια εταιρεία προσέφυγε σε διαιτητικό δικαστήριο και κέρδισε ακόμα και αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο,οι όποιες ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς από το 2001 μέχρι το 2009 έχουν πλέον παραγραφεί.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, δύο πρώην γενικούς γραμματείς εξοπλιστικών προγραμμάτων και 15 ανώτατους στρατιωτικούς – μέλη των επιτροπών.

Σύμφωνα με την κατηγορία το δημόσιο ζημιώθηκε δίνοντας υπέρογκη προκαταβολή στην εταιρεία κατά παράβαση των νόμων και υπέγραψε μια επαχθή για τα συμφέροντα του σύμβαση. Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή διαφθοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα