ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Την διαβεβαίωση ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις υποθέσεις εργασίας του έδωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στην αυριανή εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. αποσαφήνισε ότι: «Η αποβολή της χώρας αυτής δεν θα έλυνε τα προβλήματα στη ζώνη του ευρώ. Απεναντίας. Η φήμη των χωρών μελών θα αμαυρωνόταν, θα υπήρχαν τεράστιες αρνητικές συνέπειες».

Κάλεσε, όμως, την Αθήνα «να προσπαθήσει η ίδια για τη σωτηρία της» και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να υποβαθμίσω τα προβλήματα που δημιούργησε η Ελλάδα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα». Παρ’ όλα αυτά, υπογράμμισε ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της ευρωζώνης αποκλείοντας ή αφήνοντας την Ελλάδα να αποτύχει, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα αίτια της κρίσης».

Μιλώντας για το μέλλον της Ευρωζώνης, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε πως «Η ευρωζώνη έφτασε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν όλοι, με κάθε δυνατό μέσο, ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης», για να καταλήξει: «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι οι εμπλεκόμενες δυνάμεις έχουν τη βούληση να δείξουν την αποφασιστικότητά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα