ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Στα σύνορα με την Τουρκία αναζωπυρώθηκε το μέτωπο των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των ανταρτών, με τους τελευταίους να σημειώνουν σημαντικές απώλειες.

Συγκεκριμένα, στην επαρχία Ιντλίμπ, οι καθεστωτικές δυνάμεις «καταδίωξαν τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες» σε χωριά και αγροκτήματα στο Μπλίνε, το Μπιλόνε και την Καφρούμα. Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana κάνει λόγο για μεγάλες απώλειες από την πλευρά των ανταρτών, προσθέτοντας ότι κατασχέθηκαν αυτοκίνητα εξοπλισμένα με αυτόματα πολυβόλα και άλλα όπλα.

Το πρακτορείο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι Σύροι συνοριοφύλακες

απέτρεψαν μια απόπειρα διείσδυσης «ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων» από τη γειτονική Τουρκία στο Ιντλίμπ. «Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του Άιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος», συμπληρώνει.

Από την τουρκική πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7 τόνισε ότι «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει την εγκατάσταση τρομοκρατικών πυρήνων κοντά στα σύνορα», υπονοώντας το ΡΚΚ, αλλά και την Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα