ΓΙΩΡΓΟΣ: «ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ» ΑΠΟ GUARDIAN

Εντονα αντέδρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τμήμα δημοσιεύματος της εφημερίδας Guardian που ουσιαστικά κάνει λόγο για «υποστήριξη» του πρώην πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το το

γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, ο ισχυρισμός αυτός «ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Επομένως, μόνον σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση μπορεί κανείς να καταλογίσει στους υπεύθυνους του ατοπήματος».

Οπως αποσαφηνίζει η ανακοίνωση, η εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, άρθρο της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα, Helena Smith, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει, σε ελεύθερη απόδοση, συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και με υπότιτλο «ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει τον αντίπαλό του Α. Σαμαρά προκειμένου να διασφαλισθεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη».

«Η αλήθεια είναι ότι, στη συζήτηση υπήρξε συγκεκριμένη ερώτηση και συγκεκριμένη απάντηση, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει παρανοήσεις και εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση και παρατίθεται το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συζήτηση:

«Helena Smith: Θα προτείνατε στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;

(would you advise people to vote for New democracy?)

Γιώργος Παπανδρέου: Θα πρότεινα στον κόσμο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
(I would advise people to vote for PASOK)

Helena Smith: Μάλιστα.
(Right)»

Για να διαβάσετε το δημοσίευμα πατήστε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα