ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και κάτοικοι της Κερατέας. Συνεχείς οι αναζοπυρώσεις, οι πολύ ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. 

Η επιχείρηση συνεχίζεται στο Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας και στα Λεγρενά, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται ο οικισμός Άγιος Κωνσταντίνος και το Θυμάρι.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή και μέχρι χθες το βράδυ πέντε σπίτι είχαν καταστραφεί στην περιοχή της Φώκαιας και τρία στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες

για την ικανοποίηση αιτήματος για βοήθεια από την Ευρώπη. Ήδη όπως είπε ανταποκρίθηκε η Ιταλία και το πρωί της Δευτέρας θα στείλει δύο Καναντέρ. Το αίτημα εξετάζεται επίσης από τη Γαλλία και την Κροατία.

Στο μεταξύ, όλα δείχνουν ότι η καταστροφική φωτιά της Κερατέας ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε σπίτια και έγινε αιτία να τραυματισθούν ελαφρά τρεις πυροσβέστες. Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι, ένας 46χρονος και ένας 37χρονος. Οι συλληφθέντες εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί από σπινθήρα η πυρκαγιά. Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνολικά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ του Σαββάτου.  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των ισχυρών ανέμων, τέθηκε σε επιφυλακή όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούν για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα, Κυριακή. Συγκεκριμένα, σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες τίθενται οι περιοχές:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Keywords
Τυχαία Θέματα