Χωρίς ΑΦΜ μένουν χιλιάδες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η εφορία θα απενεργοποιεί τα ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, μπλοκάροντας έτσι όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική τους δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να προχωρούν σε συναλλαγές με άλλες επιχειρήσεις ή καταναλωτές.

Με το τρόπο μέτρο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές

τους προς το Δημόσιο, για να πάρουν πίσω τον ΑΦΜ τους.

Η άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προβλέπεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Το νέο σχέδιο για την αποτελεσματική είσπραξη των οφειλών προβλέπει:

1. Απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές.

2. Εντατικοποίηση των ενεργειών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, δράση που πρόκειται να επεκταθεί και να καλύψει κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών.

3. Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση προγραμμάτων πλειστηριασμού.

4. Μηνιαία παρακολούθηση μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών που έχουν ήδη οχληθεί από τη ΓΓΔΕ για λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και αποστολή στοχευμένων διασταυρώσεων στις εφορίες για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

5. Διαδικασίες – εξπρές για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας σε Ελλάδα και εξωτερικό οφειλετών με σημαντικού ύψους ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα