«Γιατί εγώ» διερωτάται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και στην ιστορία του, από την απόλυση κυριαρχία, τις κατηγορίες για υπεξαίρεση και την αναφορά του ονόματός του στην λίστα Λαγκάρντ.

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξή του, στην οποία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης διερωτάται «Γιατί εγώ;» υποστηρίζοντας ότι είναι όπως πάντα, ο αποδιοπομπαίος τράγος…

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες  απέφυγε   ερωτήματα σχετικά με πολιτικούς δεσμούς του και αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις λεπτομέρειες της   έρευνας για την Proton Bank, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα, προσπάθησε να περάσει το προφίλ του αυτοδημιούργητου που τον χτυπάνε τα συμφέροντα γιατί δεν προέρχεται από επιχειρηματική οικογένεια, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα κυριαρχούν οι συγκεκριμένες οικογένειες.

Σε άλλη, πιεστική ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν,  χαμογέλασε αινιγματικά και απάντησε: «Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες ονόματα αλλά δεν είναι το στυλ μου.»

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται και στην «κρυφή» νομοθετική παρέμβαση βάσει της οποίας ύποπτοι παραβάτες μπορούσαν να αποφύγουν την ποινική δίωξη, εφόσον εξοφλούσαν τα χρήματα για τα οποία είχαν κατηγορηθεί ότι υπεξαίρεσαν…   Όταν αργότερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του ίδιου και άλλων 26 ατόμων για απάτη στην Proton Bank, ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε 65 εκατ. δολάρια προκειμένου να γλυτώσει. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στις σχέσεις ΒενιζέλουΛαυρεντιάδη και την κατάθεση 130 εκατ. ευρώ στην τράπεζα του επιχειρηματία, προκειμένου να «σωθεί» .

«Ήταν απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση της Proton – όχι Λαυρεντιάδης» απαντά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επικαλείται και το δημόσιο συμφέρον για να δικαιολογήσει την απόφασή του ως υπουργός Οικονομικών τότε…

Και η εφημερίδα αναφέρει ότι, παρ’ ότι για κάποιους στην Ελλάδα η κίνηση αυτή ήταν επιβεβλημένη για τη διάσωση των καταθέσεων, για κάποιους άλλους, ήταν η αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου, προκειμένου στη συνέχεια να «σβηστούν» κατηγορίες που βαρύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα…

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα  γίνεται αντιπαράθεση ανάμεσα στην εικόνα των ανέργων που  υποφέρουν στην Ελλάδα και  τις κάποιες δεκάδες ισχυρές οικογένειες που ελέγχουν κρίσιμους τομείς όπως τον τραπεζικό, τον ναυτιλιακό και τις κατασκευές. Σε μια χώρα που συνθλίβεται από τη λιτότητα και ποσοστό ανεργίας 25%, αυξάνονται όλο και περισσότεροι οι αγανακτισμένοι που βλέπουν να επικρατεί μια ολιγαρχία σε μια «κλειστή» οικονομία όπου επικρατεί ατιμωρησία, αναφέρει το ρεπορτάζ, για να συμπληρώσει ότι σε αυτό οφείλεται η έλλειψη ανταγωνισμού, που υπονομεύει την οικονομία. Και κάνει ιδιαίτερα αναφορά στην έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας, που έφερε τη χώρα μας στην πρώτη θέση της διαφθοράς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα