Για την κρίση φταίνε οι πολιτικοί

Στην έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» μόλις ένας στους τέσσερις ερωτώμενους θεωρεί ότι αυτή την περίοδο η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ποσοστό μικρότερο της μέτρησης του περασμένου μήνα.

Χαμηλές είναι οι θετικές γνώμες για την τρικομματική κυβέρνηση, που φτάνει μόλις στο 30%, ποσοστό μειωμένο κατά επτά μονάδες μέσα σε ένα μήνα και κατά τέσσερις από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρόβλημα φαίνεται να εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ καθώς μόνο ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της βλέπει θετικά τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι

αρνητικές γνώμες υπερισχύουν και για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, φτάνοντας το 60%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αντίθετο εμφανίζεται το 27% των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε ό,τι αφορά τις ευθύνες πολιτικών (87%) και κομμάτων, για την οικονομική κρίση το υψηλότερο ποσοστό προέρχεται από ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ, κόμμα που μετέχει στη σημερινή κυβέρνηση, και το χαμηλότερο από εκείνους που ψήφισαν ΚΚΕ κατά τις τελευταίες εκλογές. Η άποψη αυτή βρίσκει έδαφος κυρίως στις γυναίκες, στις ηλικίες των 35-44 ετών και 55-64 ετών, στους εργάτες, στους μικρομεσαίους και στους αγρότες, και λιγότερο σε όσους ανήκουν στην ανώτερη τάξη. Τη μεγαλύτερη στήριξη στην κυβέρνηση δίνουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (61%).

Keywords
Τυχαία Θέματα