ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ…

10:00 2/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Η συμφωνία πώλησης των τεσσάρων Airbus της παλαιάς Ολυμπιακής μπορεί να έκλεισε, είναι αμφίβολο όμως αν θα ολοκληρωθεί. Οπως υποστηρίζει η αγοράστρια εταιρεία, δύο εξ αυτών έχουν σοβαρές βλάβες και δεν μπορούν να πετάξουν ως τη βάση της στη Φλόριντα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, η σύμβαση που υπέγραψε η νέα κυβέρνηση στις αρχές Ιουλίου προέβλεπε την πώληση των τεσσάρων

Airbus A340 στην εταιρεία Apollo Aviation Group έναντι 40,4 εκ. ευρώ. Βάσει αυτής το ελληνικό Δημόσιο αναλάμβανε την ευθύνη να φροντίσει την κατάσταση των αεροσκαφών έτσι ώστε να είναι ικανά για παράδοση στη βάση της εταιρείας στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η αγοράστρια εταιρεία υποστηρίζει πως τα δύο εξ αυτών παρουσιάζουν βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα λόγω κακής συντήρησης, η οποία πρέπει να σημειωθεί πως είναι ιδιαίτερα δαπανηρή ακόμα και για αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος. Αντίθετα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τα Airbus και υποστηρίζουν ότι τα δύο πρώτα θα ταξιδέψουν για τις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα και τα άλλα δύο ένα με δύο μήνες αργότερα.

Πάντως, με βάση το σχετικό δημοσίευμα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει δεχθεί ακόμα αίτηση από την αγοράστρια εταιρεία προκειμένου να εκδώσει την απαραίτητη ειδική άδεια – πιστοποίηση του αξιόπλοου των τεσσάρων αεροσκαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα