ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Για ευθεία χειραγώγηση του ειδησεογραφικού τομέα και απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  καταγγέλλει την τροκομματική κυβέρνηση με ερώτησή του προς τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

Στην ερώτηση, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για σοβαρές εξελίξεις που κατατείνουν τόσο στην απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και στην ευθεία χειραγώγηση του ενημερωτικού και ειδησεογραφικού τομέα της από τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση.

«Τα

γεγονότα συνιστούν, δυστυχώς, αψευδείς μαρτυρίες για την ακολουθούμενη πολιτική και για τις δραματικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα και το κύρος του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις εργασιακές σχέσεις, την αξιοποίηση και την εξασφάλιση μέσα σε συνθήκες κρίσης του ικανότατου, κατά κοινή ομολογία, προσωπικού της ΕΡΤ.» αναφέρει στην ερώτησή του.

Ο κ. Βούτσης χαρακτηρίζει πρωτοφανή την «υπεξαίρεση του 25% του ανταποδοτικού τέλους», που συνιστά μείωση των εσόδων κατά 75 εκατ. ευρώ ετησίως. Και υποστηρίζει ότι σε αυτό το περιβάλλον, έγινε ένα όργιο προσλήψεων με παχυλούς μισθούς, κι ενώ ήδη είχαν διώξει 350 χαμηλά αμειβόμενους και σκληρά εργαζόμενους συμβασιούχους της ΕΡΤ. Αναφερόμενος στην διοίκηση και στελέχωση της ΕΡΤ, τη χαρακτηρίζει «μνημείο μη αξιοκρατικής διαδικασίας» στο βαθμό που ολοκληρώθηκε μέσω της «μοιρασιάς» των πόστων ανάμεσα στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

«Ως συμπλήρωμα, αλλά και ως φυσικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας νοοτροπίας “ιδιοκτησίας” και χειραγώγησης της ΕΡΤ από την παρούσα κυβέρνηση, είναι σε όλους φανερή η απολύτως μεροληπτική υπέρ των μνημονιακών πολιτικών κάλυψη της ειδησεογραφίας και των πάσης φύσεως ενημερωτικών εκπομπών.» καταλήγει ο βουλευτής, που ρωτά τον κ. Κεδίκογλου αν πρόκειται να λάβει και ποιά μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και την αναβάθμιση και αξιοποίηση του άξιου δυναμικού της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα