Γαλάζιος μακεδονικός …χαλβάς

09:30 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Δοκιμασία για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί η ολοκλήρωση των επιλογών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία και, φυσικά, Αττική καθίστανται

πλέον ναρκοπέδια, υπονομεύοντας την προοπτική που είχε η Ν.Δ. για μία καλή επίδοση, ικανή να εξισορροπήσει ακόμη και μία ήττα στις ευρωεκλογές.

Στην Κεντρική Μακεδονία, το Μαξίμου επιμένει στην υποψηφιότητα για την περιφέρεια του Γιάννη Ιωαννίδη και αυτό παρά τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από το νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Η καραμπόλα Τζιτζικώστα – Ιωαννίδη αφήνει, εκ των πραγμάτων, «ορφανή» και τη θέση του υποψηφίου για το Δήμο Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τις ήδη ισχυρές πιθανότητες του κ. Γιάννη Μπουτάρη να κερδίσει για δεύτερη θητεία το Δήμο.

Στην Αττική, το όνομα του κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, νυν δημάρχου Περιστερίου, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του κ. Αντώνη Σαμαρά, όμως ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εμφανίζεται διστακτικός ενώ και το Μαξίμου αναζητά εναλλακτικές λύσεις απέναντι στη Ρένα Δούρου.

Στην Αθήνα, πάλι, μετά το γαϊτανάκι των αποχωρήσεων – αρνήσεων (πλέον απομακρύνθηκαν και οι μη πολιτικοί μνηστήρες, όπως ο Κ. Μίχαλος που δήλωσε προχθές ότι θα παραμείνει στον επιμελητηριακό θεσμό και ο Γ. Πατούλης που χθες ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει νέα εκλογή στο Μαρούσι) το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ισχυροποιείται. Παραμένει, πάντοτε, βέβαια το «αγκάθι» της υποψηφιότητας Νικ. Κακλαμάνη, εάν φυσικά ο πρώην Δήμαρχος επιμείνει.

Η εμπλοκή στην Μακεδονία

Τα “όργανα” στη συμπρωτεύουσα είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όταν άρχισε να διακινείται το σενάριο να μην λάβει το χρίσμα για την Περιφέρεια ο κ. Απ. Τζιτζικώστας αλλά ο βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης (σ.σ. το matrix24.gr σας είχε ενημερώσει σχετικά). Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Τζιτζικώστας προορίζοντας για υποψήφιος Δήμαρχος απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη. Προχθές, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς φέρεται να τηλεφώνησε στον κ. Τζιτζικώστα και να του ζήτησε, χωρίς περιστροφές, να κατέβει υποψήφιος στο Δήμο. Ο κ.Τζιτζικώστας, ο οποίος εξελέγη από το περιφερειακό συμβούλιο, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αρνήθηκε.

Αμέσως μετά, προχώρησε μονομερώς στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του την οποία και στηρίζουν οι 46 από τους 50 περιφερειακούς συμβούλους.

Η απειθαρχία Τζιτζικώστα προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Μαξίμου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που έγιναν προκειμένου η Ν.Δ. να αποδεχθεί το τετελεσμένο (σ.σ. άλλωστε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Τζιτζικώστας είχε πιθανότητες να κερδίσει την περιφέρεια) απορρίφθηκαν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Η επιλογή παραμένει, μέχρι αυτή τη στιγμή, ο κ. Ιωαννίδης, τον οποίο το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να στηρίξει, ακόμη και απέναντι στον Τζιτζικώστα. Μάλιστα, συνεργάτες του κ.Σαμαρά εκτιμούσαν ότι σημαντικός αριθμός εκ των συμβούλων που συνυπέγραψαν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα γρήγορα θα μεταβάλλουν στάση.

Σε κάθε περίπτωση, η Ν.Δ. βρίσκεται τραυματισμένη σε μία περιφέρεια – κάστρο της, ζηλεύοντας προφανώς τη… δόξα του ΣΥΡΙΖΑ με την περίπτωση Καρυπίδη…

Keywords
Τυχαία Θέματα