«ΓΑΛΑΖΙΑ» ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

08:10 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Με χαρακτήρα κατεπείγοντος, προκειμένου το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων να έχει ψηφισθεί πριν το Eurogroup του Οκτωβρίου, θα φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή η κυβέρνηση. Πειθαρχία στη γαλάζια Κ.Ο.

Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου αλλά και να περιορίσει το χρόνο… εκδήλωσης των αντιδράσεων κάνει η κυβέρνηση. Το νέο πακέτο μέτρων, ενδεχομένως των πλέον επώδυνων, αναμένεται να έλθει στη Βουλή εντός του τρέχοντος μήνα με το χαρακτήρα

του κατεπείγοντως, κάτι που σημαίνει ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια και η ψηφοφορία θα ολοκληρωθούν εντός μίας και μόνον συνεδρίασης.

Αντιθέτως, μοιάζει να εγκαταλείπεται η ιδέα κατάθεσης του νομοσχεδίου ως «άρθρου μόνου», κάτι που θα εξωθούσε τους βουλευτές στην επιλογή της πλήρους αποδοχής ή της  συνολικής καταψήφισής του. Ως αποτέλεσμα, το νομοσχέδιο θα περιέχει κανονικά άρθρα, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάποιους βουλευτές να διαφοροποιηθούν, χωρίς να καταψηφίσουν το σύνολο του σχεδίου.

Η επιλογή, πάντως, της ψήφισης ως κατεπείγοντος μοιάζει δεδομένη, καθώς πέραν του ότι  επιδιώκεται να περιορισθεί ο χρόνος ώστε να αποφευχθούν οδυνηρές εκπλήξεις εντός Βουλής, ουδείς από την πλειοψηφία επιθυμεί την παροχή χρόνου για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Με άλλα λόγια, ο φόβος μίας πλατείας Συντάγματος γεμάτης όχι μόνον από απλούς πολίτες αλλά, αυτή τη φορά και από ένστολους, μοιάζει να στοιχειώνει τα κυβερνητικά στελέχη που θα ήθελαν όλα να ολοκληρωθούν σε ένα 24ώρο και όχι σε τρείς συνεδριάσεις, εν μέσω ισάριθμων συγκεντρώσεων.

Κομματική πειθαρχία στη Ν.Δ.

Σε αντίθεση με το Φώτη Κουβέλη που δήλωσε ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας προς τους βουλευτές του κόμματος και ενώ παραμένει άγνωστη η στάση του ΠΑΣΟΚ, στο Μαξίμου αποτελεί ειλημμένη απόφαση η επιβολή κομματικής πειθαρχίας. Και τούτο προς αποφυγή «ατυχημάτων», καθώς τα μέχρι τούδε δεδομένα κάνουν λόγο για περιορισμένες και μόνον αντιδράσεις γαλάζιων στελεχών. Επώδυνα σημεία αποτελούν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά και η πλήρης κατάργηση των δώρων ενώ γαλάζιοι βουλευτές – ειδικά όσοι προέρχονται επαγγελματικά από τους συγκεκριμένους χώρους – εμφανίζονται να διαφωνούν με τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων, όχι όμως μέχρι του σημείου να καταψηφίσουν. Κυβερνητικός παράγοντας σημείωνε, χθες, πως το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις και, πάντως, ακόμη κι αν κάποιοι καταψηφίσουν δεν πρόκειται να είναι περισσότεροι από 2 – 3. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη…

Keywords
Τυχαία Θέματα