ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

07:45 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σε κανονικές συνθήκες η είδηση για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για τη στρατηγική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διπλής ανάπλασης θα γινόταν δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Εφόσον όμως ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο Δήμος Αθηναίων και ο Αρης Βωβός εξακολουθούν να διαφωνούν όσα περιγράφονται στο

προεδρικό διάταγμα είναι απλώς… έκθεση ιδεών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

«Υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα για την “Έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, του Δήμου Αθηναίων”.

Με το Προεδρικό Διάταγμα, προσδιορίζονται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και το σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, καθορίζονται οι ειδικότερες χρήσεις γης και όροι δόμησης, εγκρίνεται η γενική διάταξη κτιρίων, εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης, ο τρόπος διαμόρφωσης ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου καθώς και το Ρυμοτομικό Σχέδιο, δίνονται οι κατευθύνσεις για τη μορφολογία και την αισθητική των κτιρίων και των ακάλυπτων χώρων, ενώ ορίζεται το πλαίσιο της σταδιακής υλοποίησης των έργων και δικτύων υποδομής με προώθηση των απαιτούμενων μελετών από τους Φορείς υλοποίησης του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης.

Η ισχύς του Προεδρικού Διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

Για να μην υπάρξει πάντως καμία αμφιβολία για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται τα πράγματα σχετικά με την υπόθεση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο Ερασιτέχνης έσπευσε να διαρρεύσει ότι θα καταγγείλει το προεδρικό διάταγμα ως αντισυνταγματικό.

Οι ιθύνοντες ισχυρίζονται με βάση τη συμφωνία που υπάρχει αλλά και το νόμο που έχει ψηφιστεί για να εγκριθεί το προεδρικό διάταγμα θα πρέπει να έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και το Δήμο Αθηναίων. Κάτι τέτοιο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Εξάλλου, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εμμένει στην πάγια θέση του για κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μόνο όταν παραδοθούν τα έργα στο Βοτανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα