ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (X2)

Ενώ οι πληροφορίες εμμένουν περί νέας παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού, ο Αντ. Σαμαράς σηματοδοτεί την γαλάζια πανστρατιά με έναν ακόμα Κώστα Καραμανλή, του Αχιλλέα, ως υποψήφιο στην τελευταία τιμητική θέση στις Σέρρες.


Να κινητοποιήσει όσο μπορεί τα παραταξιακά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς

περιλαμβάνοντας στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις 17 Ιουνίου, την «όλη Νέα Δημοκρατία» ή, τέλος πάντων, το μεγαλύτερο τμήμα αυτής. Έχοντας τοποθετήσει 14 υποψηφίους από τη Δημοκρατική Συμμαχία (Ντόρα Μπακογιάννη επικεφαλής Επικρατείας, Χρ. Μαρκογιαννάκης Χανιά, Λ. Αυγενάκης Ηράκλειο, Γ. Κοντογιάννης Ηλεία, οι πλέον προβεβλημμένοι), 3 από το ΛΑ.Ο.Σ (κυρίως, οι Θ. Πλεύρης επιλαχών στην Α’ Αθήνας, Γ. Ανατολάκης στη Β΄ Πειραιά), 5 από τους Ανεξ. Έλληνες αλλά και τον επικεφαλής του Επικρατείας της Δράσης Στ. Σταυρίδη στην τελευταία θέση της Α’ Αθήνας, ο κ. Αντ. Σαμαράς μοιάζει να διορθώνει τις αστοχίες των προηγούμενων εκλογών και να επιδιώκει τη διεύρυνση του κόμματος τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά του.

Αν και σε ποιό βαθμό η στρατηγική θα αποδώσει, θα φανεί το βράδυ της 17ης Ιουνίου, αν και οι πρώτες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η Ν.Δ. «εισπράττει» τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν το κόμμα της κ. Μπακογιάννη το Μάιο, εξασφαλίζοντας αύξηση της δύναμης της Ν.Δ. πάνω από 1,5 ποσοστιαία μονάδα.

Ωστόσο, η Ν.Δ. «παίζει» και πάλι δυνατά το χαρτί «Κώστας Καραμανλής». Εν προκειμένω δεν πρόκειται για τον πρώην Πρωθυπουργό, ήδη βουλευτή Θεσσαλονίκης, ούτε βέβαια για τον «εθνάρχη» Κωνσταντίνο Καραμανλή, αν και είναι πρόσφατη η επέτειος από την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. Ο, νέος, Κώστας Καραμανλής (ο τρίτος) δεν είναι άλλος από τον γιό του Αχιλλέα Καραμανλή και θα βρίσκεται στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου στις Σέρρες, γενέτειρας των Καραμανλήδων. Έστω κι αν δεν έχει ελπίδα εκλογής, πρόκειται για την πρώτη – συμβολικού χαρακτήρα – κίνηση που προεξοφλεί την δραστηριοποίηση του 37χρονου στα κοινά και επιβεβαιώνει ότι – για κάποιες πολιτικές οικογένειες – η ενασχόληση με την πολιτική μοιάζει με δευτέρα φύση. Γεννημένος το Δεκέμβριο του 1974, με σπουδές σε Hamiton και Tufts, ο Κ. Καραμανλής διοικεί την, οικογενειακή, ναυτιλιακή εταιρεία Ηellenic Carriers, ενώ είναι μέλος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, του οποίου την προεδρία αναμένεται εν καιρώ να αναλάβει.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες – που δεν επιβεβαιώνονταν από συνομιλητές του – θέλουν τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή να προβαίνει σε νέα δημόσια παρέμβαση, τονίζοντας την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογής και παρέχοντας, εκ νέου, στήριξη στην προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα