Γ. ΑΣΜΟΥΣΕΝ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

10:55 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο, από το βήμα του συνεδρίου του Economist που πραγματοποιείται στη χώρα μας, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες Γεργκ Άσμουσεν.

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, που ευρισκόμενος στη χώρα μας αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με υπουργούς και μέλη της κυβέρνησης (συναντήθηκε με τους κ. Γ. Στουρνάρα

και Γ. Ζανιά), υποστήριξε ότι η βασική  προτεραιότητα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να θέσει ξανά το πρόγραμμα σε τροχιά, σημείωσε.

«Η εφαρμογή (του μνημονίου) έχει ουσιαστικά σταματήσει στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου», πρόσθεσε ο κ. Άσμουσεν και τόνισε ότι «η καθυστέρηση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι ριψοκίνδυνη», σημειώνοντας πως «εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για το χρέος / ΑΕΠ μέχρι το 2020, θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση».

Κατά την ομιλία του, το μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε ότι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας παραμένει στο 15% σε σχέση με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει χρόνο προσπαθώντας να χαλαρώσει τους όρους του μνημονίου, καθώς δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως οι επιπτώσεις μιας πιθανής χαλάρωσης.Σύμφωνα με τον κ. Άσμουσεν, η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:- Να καταλήξει σε δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την περίοδο 2013 – 2014.- Να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.- Να προχωρήσει άμεσα στις αποκρατικοποιήσεις.- Να εφαρμόσει τις αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία.

- Να απελευθερώσει τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα