Φεύγουν κατά κύματα οι Σύροι από τη χώρα τους

«Πάνω από 12.000 Σύροι διέφυγαν στην Ιορδανία κατά την διάρκεια των έξι τελευταίων ημερών. Η πλειονότητα τους είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης αρμόδιος για τους Σύρους πρόσφυγες. «Από την αρχή του έτους περίπου 25.000 Σύροι έχουν εισέλθει στη χώρα», πρόσθεσε. Οι ιορδανικές αρχές έχουν υποδεχθεί πάνω από 300.000 Σύρους πρόσφυγες από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ Αλ Άσαντ που μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη, τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

για τους Πρόσφυγες, εξ αυτών έχουν καταγραφεί και δέχονται αρωγή από αυτή οι 176.000.

Καθώς ο αριθμός των Σύρων προσφύγων οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε γειτονικές χώρες και στη Βόρεια Αφρική ξεπερνούν σήμερα τους 600.000, η Αρμοστεία εκτιμά ότι ενδέχεται ο αριθμός αυτός να φθάσει το 1,1 εκατ. ως τον Ιούνιο, εάν ο εμφύλιος πόλεμος συνεχιστεί.

Χθες (Δευτέρα), συνολικά 178 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία, περιλαμβανομένων 55 πολιτών, σύμφωνα με έναν απολογισμό της ίδιας ΜΚΟ. Μεταξύ αυτών, 31 παραστρατιωτικοί που μάχονταν για το καθεστώς σκοτώθηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην επαρχία Χάμα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ από τον Μάρτιο του 2011 πάνω από 60.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα