«Φέρτε τώρα τον Σημίτη να καταθέσει»

Ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου υπέβαλε αίτημα ζητώντας απάντηση άμεσα από το δικαστήριο προκειμένου σε αυτό το στάδιο να καταθέσει ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος εκ της θέσεως του γνώριζε πολύ καλά και τις ανάγκες σε εξοπλιστικά προγράμματα και τα οικονομικά δεδομένα.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα» είπε ο κ. Παγορόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η σύλληψη

Τσοχατζόπουλου δεν έγινε γιατί ήταν ύποπτος φυγής, αλλά για λόγους επικοινωνιακούς. Με βάση αυτά τα δεδομένα ζήτησε διακοπή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα ώστε η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου να επανακαθορίσει την στρατηγική της γιατί δίνεται η αίσθηση ότι πάμε για μια δίκημε εξιλαστήριο θύμα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πρώην Υπουργού Λεωνίδας Κοτσάλης προσκόμισε αντίγραφο απόφασης γερμανικού κατηγορητηρίου που συνδέεται με την υπόθεση αυτή, στο οποίο δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κ. Τσοχατζόπουλου και ως εκ τούτου δεν έχουμε το βασικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που αποτελεί την ουσία και όχι την ουρά που είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο της εξέτασης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ. Από την πλευρά του μάλιστα ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η δίκη είναι ποινική, θέση με την οποία διαφώνησε η υπεράσπιση αντιτείνοντας ότι η δίκη είναι πολιτική και σε κάθε περίπτωση έχει έντονο πολιτικό άρωμα.

Τέλος, την αντίδραση της υπεράσπισης προκάλεσε η διαβίβαση νέων εγγράφων στη δικογραφία αφού πλέον έχει περαιωθεί η κύρια ανάκριση. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα