Προκηρύσσονται 540 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού

Tweet Κατηγορία: Εργασία

  Προκηρύσσονται 540 θέσεις στο υπουργείο Πολιτισμού  

Το ΑΣΕΠ εγκρίνει 29 προκηρύξεις

Ετοιμες προς έκδοση από το ΑΣΕΠ είναι οι πρώτες 29 προκηρύξεις κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες αφορούν 540 θέσεις αρχαιολόγων, φυλάκων, εργατών, καθαριστών και μουσειολόγων.

class="rtejustify" > 

Αρχαιολόγοι, μουσειολόγοι, φύλακες και εργάτες θα είναι υποψήφιοι για ένταξη στο πρόγραμμα επτάμηνης απασχόλησης σε οκτώ περιφέρειες

Βάσει του προγράμματος θα απορροφηθούν 1.650 άνεργοι φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε Εφορείες αρχαιοτήτων όλης της χώρας, ενώ ως δικαιούχοι φορείς έχουν οριστεί Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία που θα δέχονται τις αιτήσεις των υποψηφίων. Οι πρώτοι διαγωνισμοί που θα βγουν «στον αέρα» μέσα στις επόμενες ημέρες αφορούν τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, των Ιονίων Νήσων, του Βορείου Αιγαίου, της Θράκης και της Πελοποννήσου.

Καθοριστικά κριτήρια πρόσληψης για τους ενδιαφερομένους αποτελούν η ηλικία και η ανεργία. Συγκεκριμένα στις προκηρύξεις μπορούν να πάρουν μέρος μόνο νέοι άνεργοι έως 35 ετών, παρότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από αποφοίτους ΙΕΚ (ειδικότητας Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων), όπου διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των μελών τους από τους διαγωνισμούς λόγω του ορίου ηλικίας.

Προτεραιότητα δίνεται σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε άνεργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία, προκειμένου να επικεντρωθεί η δράση στον στόχο, που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή ομογενείς, ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Επισημαίνεται ότι η κατάταξη των υποψηφίων εξαρτάται από τα ακόλουθα κριτήρια, τα οποία μοριοδοτούνται συνδυαστικά:

Κατάσταση ανέργου Οικογενειακή κατάσταση Οικογενειακό εισόδημα Κατάσταση υγείας Εντοπιότητα

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν για επτά μήνες (1/3/2013 έως 1/10/2013), θα λαμβάνουν για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης το ποσό των 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως.

Οι θέσεις μοιράζονται στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου).

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου.

Η κατανομή των θέσεων ανά υπηρεσία Ειδικότητα Θέσεις Δ' ΕΠΚΑ (Αργολίδα) Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας Διάφορες ειδικότητες 28 ΛΘ' ΕΠΚΑ (Αρκαδία) ΑΜΚΕ-ΑΡΩΓΗ Α
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita