ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Έπειτα από τη σύλληψη, χθες, ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της διακίνησης ναρκωτικών, η αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων και τη σύλληψη 29 ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων συνεργάστηκαν υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης

και Θεσσαλίας και η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.

Ως «εγκέφαλος» της μιας εγκληματικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε ένας 37χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες.

Ο  43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων που συνελήφθη χθες φέρεται ότι  είχε «κεντρικό ρόλο» και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, μαζί του συνελήφθη και  μία γυναίκα κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Συνολικά συνελήφθησαν συνολικά 29 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ η  δικογραφία που σχηματίσθηκε αφορά συνολικά 67 άτομα, από τα οποία τα 61 φέρονται ως  μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Από τους 29 συλληφθέντες, οι 23 είναι έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ακόμη τέσσερις ημεδαποί εντοπίσθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις  είχαν συσταθεί με σκοπό τη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας μας.

Η επιχείρηση της αστυνομίας διήρκεσε αρκετούς μήνες και όπως προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συσταθεί, συγκροτηθεί προ μηνών, μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες φυλακές της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταβαλλόταν κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε η σύνθεση των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, η ιεραρχική δομή, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και η μεθοδολογία δράσης τους.

Σε βάρος 29 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και σε άλλες φυλακές της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ «ΒΑΠΟΡΑΚΙ»

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα