ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΜΠΟΖΩΝΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…

07:05 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι ένας θορυβώδης ιερωμένος. Ομιλεί πολύ και με ακραίο τρόπο. Αυτό κατ´ ανάγκην δεν είναι κακό. Θα ήταν και πλεονέκτημα εάν ήταν κάποιος κοσμικός, ας πούμε πολιτικός, καλλιτέχνης ή δημοσιολόγος, που ήθελε να φανατίσει τους οπαδούς του.

Δυστυχώς για τον κ. Σεραφείμ, η εκκλησιαστική του ιδιότητα επιβάλλει ο λόγος του να στοχεύει στην καταλαγή των παθών. Αντ’ αυτού ο ίδιος, άγνωστο για πιο λόγο, συχνά πυκνά μεταμφιέζεται σε μπουρλοτιέρη.

Μέχρι πρότινος είχα την εντύπωση ότι οι εχθροί του περιορίζονταν στο γνωστό τρίγωνο «κομμουνιστής, Εβραίος και

πούστης», το οποίο είχαν στο στόχαστρο οι απανταχού της Γης ρατσιστές, μέχρι πριν 30-40 χρόνια. Βεβαίως, επειδή στη χώρα μας όλα έρχονται και φεύγουν με καθυστέρηση, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει τον διάδοχο του κυρού Καλλινίκου, λέγοντας απλώς ότι είναι ντεμοντέ ή επί τω εκκλησιαστικότερον «άφες αυτόν, ου γαρ οίδα τι ποιει».

Από χθες όμως ο λογόπυρος ιεράρχης τα έβαλε και με τους επιστήμονες. Και όχι με κάποιους τυχαίους, αλλά με αυτούς, που δουλεύοντας ακαταπαύστως για σχεδόν τρείς δεκαετίες, προσπαθούν να συμπληρώσουν το φυσικό παζλ της δημιουργίας του κόσμου. Η ρομφαία, του Πειραιώς Σεραφείμ, δεν είχε σαν στόχο τον «σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων», αλλά τον επιταχυντή του CERN. Μόνον ανάθεμα, που είναι και η ειδικότης του -αν θυμηθούμε όσα έκανε πριν λίγο καιρό, δεν τους έριξε. Τους είπε βέβαια «κρεττίνους» και απεφάνθη ότι: Πίσω από αυτές τις τρομακτικές και αίσχιστες για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ανθρώπινη ιστορία και την ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια και κατεχόμενοι από αυτά μπορούν να μωρολογούν με τέτοιες ανοησίες.

Και στο καπάκι, ζήτησε από το σωματίδιο του Χιγκς, να δώσει το ίδιο συνέντευξη για να αποδείξει ότι είναι το σωματίδιο-«θεός»!!! Ευτυχώς, το μποζώνιο δεν τον άκουσε και παραμένει σιωπηλό. Και ελπίζω να πράξουν το ίδιο και οι «δαιμονισμένοι» επιστήμονες του CERN. Να μην πάρουν τοις μετρητοίς τα λόγια του σεπτού Ιεράρχου και να συνεχίσουν το επιστημονικό τους έργο. Να τον συγχωρήσουν πρέπει για τα …ευαγγέλια που τους έψαλε. Αυτοί, ως πραγματικοί επιστήμονες, δεν πρέπει να μπερδέψουν τις φούστες με τις βούρτσες. Γνωρίζουν ότι άλλο είναι η θεολογία και άλλο η (φυσική) επιστήμη. Εξάλλου, ας σκεφτούν ότι δεν είναι ο σεβασμιώτατος Σεραφείμ αυτός που τους καταχερίασε. Τα αφοριστικά και παραληρηματικά λόγια που εχύθησαν από το απύλωτο στόμα δεν είναι δικά του. Ήταν κάποιου πλακατζή δαίμονα που αιφνιδίως, και ευχόμεθα δι’ ολίγον, τον κατέλαβε προκειμένου να γελοιοποιήσει την Αγιότητά του.

Και προφανέστατα η νευρώδης συμπεριφορά του, δεν είναι αποτέλεσμα της αγαμίας, όπως κάποιοι ασεβείς και κακόβουλοι υποστηρίζουν.  Ο Πειραιώς Σεραφείμ είναι ένας θεοσεβούμενος ποιμενάρχης, και κάποια στιγμή, όταν ο ένθεος πυρετός του υποχωρήσει, και από το 42 -που του ανέβηκε, όταν άκουσε ότι τη θέση του Θεού προσπαθεί να πάρει κάπο

Keywords
Τυχαία Θέματα