Ευρωπαίος πολιτικός της χρονιάς o Σαμαράς

H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, θα ανακηρύξει στο αυριανό φύλλο της τον Έλληνα πρωθυπουργό ως Ευρωπαίο πολιτικό της χρονιάς. Όπως έχει διαρρεύσει, στο άρθρο θα γίνεται αναφορά στα μέτρα που έχει περάσει και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ θα φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανία, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.

Εν τω μεταξύ, ο επίτιμος πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Έντμουντ Στόιμπερ, δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς

είναι αξιέπαινος, προσθέτοντας ότι ««η Ελλάδα τώρα προσπαθεί πραγματικά».

Όπως είπε: «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επίμονα, επί ώρες, μιλούσαν στον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να στηρίξει επιτέλους το πρόγραμμα εξυγίανσης της τότε κυβέρνησης. Δόξα τω Θεώ, εκείνος έκανε στροφή. Η Ελλάδα, τώρα, προσπαθεί πραγματικά. Είτε ο Σαμαράς θα τα καταφέρει, είτε η ελληνική δημοκρατία θα έχει κακό τέλος».

Παράλληλα, κατηγόρησε τους προκάτοχους του Αντώνη Σαμαρά για την κρίση, ισχυριζόμενος ότι «ολόκληρη η γενιά των πολιτικών των οικογενειών Καραμανλή και Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στην υπερχρέωση».

Στο πλαίσιο της προσέγγισης της Γερμανία από τον Αντώνη Σαμαρά εντάσσεται και η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την επαναδραστηριοποίηση του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, κατά την οποία έκανε εκτενείς αναφορές στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, αλλά όχι και στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έχει επιτύχει να αποσπάσει θετικά σχόλια και δημοσιεύματα και από έντυπα όπως η Bild, που ήταν καταφανώς εχθρικά απέναντι στην Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα