Έτσι απέτυχε η απόδραση Βλαστού

Το χρονικό

Ήταν 16:45, όταν ο Βλαστός και ένας σεσημασμένος Αλβανός βρίσκονταν στο προαύλιο. Μόλις το ελικόπτερο άρχισε να προσεγγίζει τις φυλακές, έγινε αντιληπτό από τους εξωτερικούς φρουρούς, οι οποίοι σημαίνουν συναγερμό και ανοίγουν πυρ. Είχαν εντολές να πυροβολήσουν την ουρά του ελικοπτέρου.

Αυτό δεν ανακόπτει την πορεία του, ωστόσο οι επιβαίνοντες δε γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί δίχτυ στο προαύλιο και με την πρώτη προσπάθεια δε μπορούν να ρίξουν τις ανεμόσκαλες. Το καταφέρουν με τη δεύτερη.

Βαριά οπλισμένοι με ούζι, καλάσνικοφ, πιστόλι και εκρηκτικούς μηχανισμούς οι

δυο του ελικοπτέρου ανταλλάσσουν πυρά με τους φύλακες για περίπου 20 λεπτά, ενώ ο Βλαστός ανεβαίνει την ανεμόσκαλα, ωστόσο αυτή σκάλωσε στο δίχτυ με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 5 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά (υπέστη πολλαπλά κατάγματα).

Τελικά, το ελικόπτερο καθηλώνεται εκτός φυλακών και οι επιβαίνοντες συλλαμβάνονται.

Μαζί τους συλλαμβάνονται και ο πιλότος με τον τραυματισμένο μηχανικό, οι οποίοι όμως υποστηρίζουν ότι ήταν όμηροι του Έλληνα και του Αλβανού, συνεργών του Βλαστού. Ο Έλληνας είχε αποφυλακιστεί πριν από τρεις μήνες από τις φυλακές Δομοκού (είχε καταδικαστεί για ληστείες), ενώ ο Αλβανός (καταδικασμένος για ναρκωτικά) είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψε ποτέ.

Η πορεία του ελικοπτέρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη, ωστόσο ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Κάτι που φυσικά δεν έγινε, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πιλότου και του τεχνικού, τους απείλησαν με όπλο και τους υποχρέωσαν να αλλάξουν δρομολόγιο.

Χθες η αστυνομία ήταν προετοιμασμένη, αφού μέσα σ’ ένα από τα στικάκια που βρέθηκαν στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» υπήρχε σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Βλαστός αποπειράθηκε να δραπετεύσει από τις φυλακές, περίπου ένα χρόνο πριν είχε άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια, και τότε μάλιστα ήταν παρέα με μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Να σημειωθεί ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά χθες δεν ήταν εκεί, αφού βρίσκονται στην Αθήνα για τη δίκη τους.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους», ενώ σήμερα θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων για να συγχαρεί τους σωφρονιστικούς υπάλληλους και τη διοίκηση των φυλακών για την αποτροπή της απόδρασης.

Δείτε στο βίντεο το ελικόπτερο να προσεγγίζει τις φυλακές και ακούστε τους πυροβολισμούς:

Keywords
Αναζητήσεις
apodrasi vlastou
Τυχαία Θέματα