Ο Μαρκόπουλος… παρακαλά να επιστρέψει

Εμφανής και δημόσια γίνεται πλέον η προσπάθεια του Κώστα Μαρκόπουλου να επιστρέψει στο… μαντρί της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία διεγράφη το Φεβρουάριο του 2012 για να συγκροτήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από τους οποίους, επίσης, αποχώρησε πριν λίγους μήνες.

Προ μηνός με άρθρο στην Καθημερινή και χθες με ένα ακόμα στη Real, ο βουλευτής Ευβοίας πλέκει ουσιαστικά το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά

ενώ υποστηρίζει πώς ο κ. Σαμαράς οφείλει να ηγηθεί της ανασύνθεσης της κεντροδεξιάς.

«Σε μεγάλη πλειοψηφία, οι ψηφοφόροι που με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς στην Εύβοια μού λένε ότι δεν πρέπει να αρνηθώ, αν η μεγάλη οικογένεια της Κεντροδεξιάς ξαναμαζευτεί για να στεριώσει την πατρίδα και να ανατρέψει το κύμα μετανάστευσης των παιδιών μας», σημειώνει ο κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει, σχετικά με τον Αντ. Σαμαρά ότι «ασφαλώς και θα ηγηθεί της ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς. Του ταιριάζει ο ρόλος του μεταρρυθμιστή, παρά του διαχειριστή-λογιστή. Έχει περάσει όλες τις πολύπαθες στροφές της πολιτικής. ».

Ο κ. Μαρκόπουλος, λοιπόν, φαίνεται ότι βρίσκεται στον προθάλαμο της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά της οποίας επί του παρόντος επικρατεί σιγή ιχθύος. Ωστόσο είναι σαφές ότι η επιστροφή του δεν αποκλείεται να δρομολογηθεί στο Συνέδριο της Ν.Δ. στα τέλη Ιουνίου ή, πάντως, σε χρόνο γύρω από αυτό, όταν και αναμένεται ο κ. Σαμαράς να απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης.

Η κίνηση του κ. Μαρκόπουλου, πάντως, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μανώλη (σ.σ. μαζί διεγράφησαν από τη ΝΔ, συγκρότησαν τους Ανεξ. Έλληνες με τον Π. Καμμένο και αποχώρησαν προκειμένου να φτιάξουν την Ελλήνων Πρωτοβουλία). Στο διαδίκτυο ο πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ χαρακτήρισε αηδιαστικό το φαινόμενο Μαρκόπουλου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σπεύδει να υπερασπισθεί τον βουλευτή Ευβοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα