Έρμαιο της εκλογολογίας το Μαξίμου

10:19 1/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Όσο κι αν μοιάζει, εκ πρώτης όψεως, παράδοξο, το ιδεατό σενάριο για την κυβέρνηση είναι τα φώτα της επικαιρότητας να στραφούν αποκλειστικά (ελλείψει ελληνικής ομάδας στο Μουντιάλ) στα προαπαιτούμενα, τη «μικρή ΔΕΗ» και τη «μάχη» για την εκταμίευση των δύο δόσεων εντός του θέρους.

Έχοντας ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο λόγω εκλογών και ανασχηματισμού, Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να αποφύγουν οτιδήποτε άλλου που θα μπορούσε να αποσυντονίσει

την κυβέρνηση από το στόχο της συμφωνίας με την τρόικα. Επιπλέον, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τον, μικρό πάντως, κίνδυνο «αντάρτικων» από βουλευτές εκτιμούν ότι στα μείζονα θέματα που θα έρθουν στη Βουλή, κυρίως δε σε αυτό για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τα κυβερνητικά επιχειρήματα και ισχυρά είναι και πρέπει να προβληθούν προς τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, όμως, το κυβερνητικό σκάφος μοιάζει να κινδυνεύει να πέσει πάνω στο σκόπελο της εκλογολογίας. Με πράξεις ή δηλώσεις υπουργών (σ.σ. από τις πρώτες «κορώνες» των Ανδ. Λοβέρδου, Αργ. Ντινόπουλου μέχρι και τις «διαρροές» Χαρδούβελη) δημιουργείται κλίμα πρόωρων εκλογών ενώ τα σενάρια της «επόμενης ημέρας», όπως αυτό του κ. Δημ. Αβραμόπουλου σχετικά με έναν «μεγάλο συνασπισμό» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας εντείνουν τις σχετικές συζητήσεις.

Γι αυτούς τους λόγους, το Μαξίμου μονότονα μεταδίδει, όλες τις τελευταίες ημέρες, ότι στόχος είναι η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, η έναρξη της συζήτησης για το χρέος και αναδεικνύει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ως το κρίσιμο τεστ αξιοπιστίας και συνέπειες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, επιδιώκεται να περιοριστούν οι αφορμές αναζοπύρωσης της εκλογικής συζήτησης. Οι αναφορές Αβραμόπουλου προκάλεσαν εκνευρισμό, οι δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη δεν «έκλεισαν» το ζήτημα και μόνον ο Μάκης Βορίδης ανέλαβε να «κατεβάσει» προς τα κάτω τη γραμμή της «μη συνεργασίας» με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσφορία του Μαξίμου, που επιδιώχθηκε να μην μεταφερθεί προς τα έξω, κατέστη σαφής προς την πλευρά του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος και χθες το βράδυ προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, αποκλείοντας «για τώρα» κάθε σενάρια συνεργασίας της Ν.Δ. με την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, με το ΠΑΣΟΚ να υπερβάλλει στην προσπάθεια να εμφανιστεί ως το φιλολαϊκό τμήμα της κυβέρνησης, με τους γαλάζιους βουλευτές σε εκνευρισμό λόγω και των δύσκολων αποφάσεων που έχουν μπροστά και με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατά σταθερά ψηλά τη σημαία της αντιπαράθεσης και της μη στήριξης Προέδρου, η εκλογολογία είναι εδώ για να μείνει. Και όπως συμφώνησαν χθες στη συνάντησή τους, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μόνος τρόπος να υπερβούν τη σχετική συζήτηση είναι με το κυβερνητικό έργο. Μέχρις ότου, τουλάχιστον, κρίνουν οι ίδιοι ότι ήρθε η ώρα για εκλογές....

Keywords
Τυχαία Θέματα