Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, ο πρωθυπουργός εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο, εφόσον υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, να επιταχύνει τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση αμέσως μετά το καλοκαίρι με την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης από την πλευρά της ΝΔ. Θεωρείται βέβαιο ότι από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα υπάρξει ένα όνομα, έτσι ώστε η βάση από την οποία

θα ξεκινήσει η αναζήτηση των «180» να είναι μεγαλύτερη.

Η πλειοψηφία των 180 βουλευτών εκτιμάται ότι θα «χτιστεί» με τη συνδρομή ανεξάρτητων βουλευτών, βουλευτών των ΑΝΕΛ που αποχωρούν από το κόμμα και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, που δεδομένων των εκλογικών ποσοστών του κόμματος, δεν είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ήδη έχουν αρχίσει επαφές: πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον κ. Νταβρή και τον Γ.Κασαπίδη. Επιπλέον, ο Γ.Κουράκος φέρεται να αναμένει να δει αλλαγή πολιτικής για να συζητήσει με τη ΝΔ.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ, όπως ο Β.Καπερνάρος, ο Τ.Μελάς (έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας), καθώς και οι Μ.Κόλλια και Π.Χαϊκάλης που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα